Liga rešava životno važna pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga rešava životno važna pitanja

ZRENJANIN – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš predočio je večeras u Zrenjaninu da je na jučerašnjem sastanku sa ministrima poljoprivrede Dušanom Petrovićem i unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, dogovoreno je da u zakonsku proceduru uđe i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, na čemu je LSV radila prethodnih desetak meseci.

Bojan Kostreš

Pomoć poljoprivrednicima

On je na konferenciji za novinare istakao da, u skladu sa tim dogovorom, traktori i druge poljoprivredne mašine neće morati više da se registruju jednom godišnje, što je do sada bio slučaj, već samo jednom i da to bude trajno, čime će se smanjiti izdaci poljoprivrednika u Srbiji.
- Takođe smo postigli i da umesto dva zahteva za tehnički pregled u toku godine, bude neophodan samo jedan. Poljoprivrednici više neće morati da dokazuju poreklo mašina starijih od pet godina, što im je do sada predstavljao velik problem, na koji su
nam ukazali tokom susreta i razgovora sa njima – najavio je Bojan Kostreš. On je dodao da će se tehnički pregledi od sada sprovoditi u mestima i opštinama, što će u velikoj meri olakšati ovaj posao, a što govori u kojoj meri je ova inicijativa važna za naše građane i građanke.

Pomoć trudnicama

Kostreš je podsetio da je u više gradova Vojvodine sprovedena još jedna akcija Lige - za povećanje naknade za trudnice sa dosadašnjih 65 na 100 odsto, ističući kako je LSV oduvek upozoravala na lošu socijalnu i zdravstvenu zaštitu trudnica.
- U nekim gradovima Vojvodine ova inicijativa je već sprovedena, a u Zrenjaninu je ušla u skupštinsku proceduru. Stoga, očekujemo podršku naših koalicionih partnera, a mi ćemo insistirati na tome da se taj posao što pre završi u korist građanki i građana Zrenjanina – rekao je Kostreš i ocenio da bi na taj način bila pokazana odgovornost prema budućim generacijama u gradu Zrenjaninu.
Kostreš je, na pitanje novinara o Zakonu o lustraciji, istakao da u ovom trenutku ne postoji podrška 126 poslanika republičkog parlamenta o izmenama i dopunama tog zakona. Dodao je da očekuje podršku koalicionog partnera u najkraćem mogućem roku, kako bi ovo važno pitanje bilo rešeno do narednih izbora.

(BILSV, 09. 12 .2011.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook