Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalne izbore u Pančevu izlazi sopstevnim snagama prvi put za 22 godine postojanja, izjavila je Marinika Čobanu, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Pančevo, gostujući u emisiji „Intervju“ na televiziji Pančevo.

Marinika Cobanu

Ona je istakla da je, nakon napornog rada u protekle tri godine, tada novooformljenog tima pančevačkih ligaša, znatno ojačana infrastruktura stranke, broj članova je uosmostručen, te da je pojačano delovanje, vidljivost i zastupljenost LSV u Pančevu.

– Takav nivo aktivnosti i transparentnosti, uz naravno i dalju doslednost u radu garantuje dobar izborni rezultat i da će LSV postati bitan faktor u gradskoj vlasti, u jednom od najvažnijih vojvođanskih gradova – dodala je Čobanu. Ona je ocenila da je najveći problem građana nezaposlenost i sve veći pad životnog standarda, ali je istakla i činjenicu da Pančevo ne poseduje licencu NALED-a, koja bi omogućila ulaganja investitora.   

– Ono što je specifično za grad Pančevo jeste da on poseduje i kancelariju i agenciju za ekonomski razvoj. Upravo iz tog razloga želimo da saznamo kod resornog ministrarstva da li je to dupliranje posla, zapravo, razlog nedovoljne efikasnosti oba tela i nemogućnost pozitivnog delovanja, odnosno dobijanja ove licence – navela je ona. Čobanu je poručila da će se predizborni program LSV u Pančevu bazirati na poboljšanju ekonomske situacije, smanjenju broja nezaposlenih i poboljšanju rada lokalne uprave kroz izmene i dopune Zakona o lokanlim službenicima.

– Takođe, kada se republičke nadležnosti proslede na AP Vojvodinu, GrO LSV Pančevo će se zalagati da se one nadležnosti koje se mogu sprovoditi na nivou lokalne samouprave prenesu na istu, a ne da Beogradizaciju zamenimo Novosadizacijom. Samo na taj način se postiže suštinska decentralizacija – zaključila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 02. 02. 2012.)
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook