Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

SUBOTICA – Lige socijaldemokrata Vojvodine za svoj cilj postavlja poboljšanje kvaliteta života i aktivno radi na njegovom ostvarivanju, istakla je juče potpredsednica Mesnog odbora LSV u Peščari Monika Ikotić, i pozvala građane i građanke da 11. decembra, kada se održavaju ponovljeni izbori za četiri mesne zajednice, izađu na birališta i glasaju za Ligu.

Subotica press

Ona je na konferenciji za novinare istakla da ponekad za rešavanje određenih problema nisu potrebna velika sredstva, već da je dovoljno uočiti ih i smisliti način za njihovo rešavanje.

– Tako je na inicijativu LSV, koja je i pripremila predlog, mesna zajednica konkurisala kod pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice s projektom postavljanja 21 nove table sa nazivima ulica na sva tri jezika u službenoj upotrebi u Subotici - srpskom, hrvatskom i mađarskom – istakao je predsednik MO LSV u Peščari Đorđe Dragojlović.

On je naveo da je to prvi put da je Mesna zajednica Peščara podnela neki predlog projekta pokrajinskim ustanovama, dodajući da će na ovaj način 70 ulica tokom decembra biti obeleženo novim trojezičnim tablama. Na mnogim mestima, čak i vrlo frekventnim raskrsnicama, takve oznake čak nisu dosad ni postojale, napomenuo je Dragojlović. Takođe, na konferenciji za novinare je rečeno da su ligaši iz Peščare zajedno s mesnom organizacijom LSV iz Novog sela pokrenuli inicijativu da se osvetli pružni prelaz u Koparskoj ulici, koji predstavlja veliku pretnju bezbednosti za stanovnike obe mesne zajednice, jer je izdignut iznad nivoa ulice, a vozovi neretko prolaze bez da su spuštene rampe.

(BILSV, 30. 11. 2011.)Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook