Odlaganje licitacije državnog zemljišta u Vršcu nanosi štetu građanima i budžetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 13. 12. 2017. | Komentara: 0

Odlaganje licitacije državnog zemljišta u Vršcu nanosi štetu građanima i budžetu

Vršac, 13. decembar 2017 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Vršca zatražio je od čelnika lokalne vlasti da odgovore zašto se dočekao kraj godine, a da nije raspisana licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji te opštine.

LSV

Član gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Slobodan Jovanov  mora da objasni i kada je predat godišnji program zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta resornom ministarstvu.

Ova pitanja nisu slučajno postavljena, jer pretpostavljamo da upravo zbog kašnjenja predaje programa zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta ministarstvu, lokalna samouprava nije bila u mogućnosti da raspiše licitaciju.

Da je urađeno sve kako treba i u predviđenim rokovima, verujemo da bi zakupci na poljima već imali posejanu pšenicu. A kasa lokalne samouprave punija za znatnu količinu novca.

Ne  posedujemo tačne informacije o tome kolika je površina državnog poljoprivrednog zemljišta koja ide pod zakup, pa smo stoga prvo i postavljali gore navedena pitanja. Međutim,ako uzmemo za primer iskustva iz ranijih godina na osnovu kojih znamo da je licitacija od oko 10.000 do 12.000  hektara poljoprivrednog zemljišta donosila lokalnoj samoupravi direktno u budžet preko 50.000.000,00 dinara, onda s pravom tražimo odgovore na postavljena pitanja.

Smatramo da se zbog svega ovog nanosi ogromna šteta kako vrščkim poljoprivrednim proizvođačima tako i lokalnoj samoupravi.

GrO LSV Vršac se nada što bržem rešenju problema,  jer nikome nije u interesu da zemlja ostane neobrađena, jer se otvara i mogućnost zloupotrbe i uzurpacije državne zemlje što stvara nove probleme.

predsednik Izvršnog Odbora GrO Vršca
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Kanački




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook