Otvorena vrata za spas trščara

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Otvorena vrata za spas trščara

NOVI SAD - Mesni odbor „Sava Kovačević“ Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas akciju „Otvorena vrata za spas trščara“ kako bi sugrađanke i sugrađane još jednom upozorio na značaj i lošu situaciju ovih kuća koje se nalaze u Ulici kraljevića Marka.

LSV

Kako je navela kandidatkinja za pokrajinski parlament po većinskom izbornom sistemu dr Maja Timotijević ideja nije bila samo da se ovim putem ispromovišu kandidati LSV već i da se ukaže na decenijski problem porodica koje žive u trčšarama.
- Kad sam zimus bila u poseti porodici Gavre Moljca i videla u kakvom su užansom stanju ove kuće, shvatila sam da se rešenje hitno mora pronaći. Pokušavali smo puno. Kontaktirali smo i Skupštinu grada, ZIG, Zavod za zaštitu spomenika, Urbanizam, ali problem leži u samo jednom- niko ne može da se složi čija nadležnost su trščare- kazala je Timotijević. Dodala je da je upravo to ono za šta se Liga zalaže da Vojvodina dobije što više nadležnosti kako bi se moglo pomoći njenim građankama i građanima.
- Sad kao Grad možemo samo da predlažemo ali ne i da realizujemo i to je nedopustivo. Moramo imati izvorne prihode i izvršnu vlast kako bi građani na jednom mestu mogli da rešavaju svoje probleme - predočila je ona podsećajući da se u Vojvodinu „sliva“ samo sedam odsto od ukupnog budžeta Republike Srbije i da je neophodno da se otvori Pokrajinski zavod za statistiku kako bi se tačno znalo koliko pokrajina daje i koliko treba da dobije. Kandidatkinja LSV za odbornicu u Skupštini grada Sonja Golubović podsetila je da je prošle godine održan performans za spas trščara kao i skup na kom je odlučeno da će biti oformljeno radno telo koje će se baviti ovom problematikom.
- Nažalost, to nije učinjeno, a jedan od inicijatora priče o spasavanju trščara potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović nekoliko puta se obraćao gradonačelniku i uvek je ostao bez odgovora. Pored toga što želimo da rešimo pitanje trščara, mi moramo i da pomognemo porodicama koje ovde žive. Potom možemo da pričamo o etno - celini i turističkoj ponudi koja bi svakako potpomogla da Novi Sad bude kandidat za Evropsku prestonicu kuluture - objasnila je Golubović. Kandidat za odbornika u Skupštini grada Aleksander Čanji podsetio je na „male stvari“ koje je Liga inicirala u ovom delu grada, kao što su izgradnja veze između autobuske stanice na Bulevaru oslobođenja kod „Simpa“ i trotoara, izgradnja poligona za obuku dece u saobraćaju, pojačavanje signalizacije u okolini škola.
- Uočili smo i probleme sa smećem koje se gomila na ulici. Iniciraćemo da se u ovom delu grada postave podzemni kontejneri. Što se tiče bezbednosti u saobraćaju, težimo ka tome da se u blizini škola postave i vibro trake - rekao je Čanji. Današnjem skupu prisustvovali su brojni građani, članovi LSV i SPO. Domaćini iz MO „Sava Kovačević“ organizovali su prikupljanje potpisa za inicijativu spasavanja trščara.

(BILSV, 21.04.2012.)Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook