Pešačenje u Kikindi ekstremni sport

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 27. 11. 2018. | Komentara: 0

Pešačenje u Kikindi ekstremni sport

Kikinda, 27. novembar 2018 - Više puta smo na sednicama Skupštine grada Kikinde postavljali pitanja vezana za pešačke staze u gradu, ali odgovori ne stižu. Staze su u takvom stanju da ih samo najhrabriji noću koriste, a još kada padne kiša, e to je hard level.

LSV

Pozdravili smo početak obnove platoa ispred stambenog bloka Galacka, ali brzo shvatili da bezbednost nije prioritet već je prioritet reklama. Izgleda lokalna vlast smatra da su se građani obogatili kad su u grad stigle dve fabrike i jedan megamarket pa svi voze automobile i staze ne koriste. 

Plato kod Galacke ulickan je samo u delu koji izlazi na glavnu ulicu i otvaranje istog je propratio i nahvalio i jedan ministar, tako da je za reklamu urađen maksimum. Deo iza platoa, koji koriste i stari i mladi, u gorem je stanju nego što je renovarani ikada bio. 

Pitanje je kada će se neko dete ili stariji sugrađanin povrediti samo u akciji bacanja smeća u kontejner. Kada je kišno vreme od vode se i ne može proći bez gumenih čizama. 

Pomenuh i megamarket, stranci investirali, gradonačelnik presekao vrpcu, ali... Izgleda gradonačelnik nije video da grad nije izgradio, iza placa na kom je market, pešačku stazu, iako je uredno na ulazu u parking iscrtana i zebra za pešački prelaz. Ta staza bila bi duga svega stotinak metara, a upravo se prekoputa nalazi najveća osnovna škola u gradu. Bezbednost dece u ovom delu ulice je svedena na minimum, osim ukoliko deca ne idu po blatu na mestu nekadašnje staze. 

Pitali smo na prošloj sednici Grada, 17. po redu, kada će ove probleme otkloniti, ali kako ni na toj 17. nismo dobili odgovor na pitanje postavljeno još na 14, sumnjamo da će odgovor, a kamoli dela biti u skorije vreme.

Miroslav Grujić
Šef odborničke grupe 
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
KikindaOdbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina ukazali su danas da je način sazivanja 26. sednice Skupštine skandalozan.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Konstituisan novi saziv Gradskog odbora LSV u Pančevu

Na izbornoj konferenciji Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu održanoj dana 18. aprila 2019. godine, izabrani su novi članovi GrO Pančevo. Delegati, njih 50 izabrali su 20 članova Gradskog Odbora, predsednika i dva podpredsednika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook