Pešačenje u Kikindi ekstremni sport

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 27. 11. 2018. | Komentara: 0

Pešačenje u Kikindi ekstremni sport

Kikinda, 27. novembar 2018 - Više puta smo na sednicama Skupštine grada Kikinde postavljali pitanja vezana za pešačke staze u gradu, ali odgovori ne stižu. Staze su u takvom stanju da ih samo najhrabriji noću koriste, a još kada padne kiša, e to je hard level.

LSV

Pozdravili smo početak obnove platoa ispred stambenog bloka Galacka, ali brzo shvatili da bezbednost nije prioritet već je prioritet reklama. Izgleda lokalna vlast smatra da su se građani obogatili kad su u grad stigle dve fabrike i jedan megamarket pa svi voze automobile i staze ne koriste. 

Plato kod Galacke ulickan je samo u delu koji izlazi na glavnu ulicu i otvaranje istog je propratio i nahvalio i jedan ministar, tako da je za reklamu urađen maksimum. Deo iza platoa, koji koriste i stari i mladi, u gorem je stanju nego što je renovarani ikada bio. 

Pitanje je kada će se neko dete ili stariji sugrađanin povrediti samo u akciji bacanja smeća u kontejner. Kada je kišno vreme od vode se i ne može proći bez gumenih čizama. 

Pomenuh i megamarket, stranci investirali, gradonačelnik presekao vrpcu, ali... Izgleda gradonačelnik nije video da grad nije izgradio, iza placa na kom je market, pešačku stazu, iako je uredno na ulazu u parking iscrtana i zebra za pešački prelaz. Ta staza bila bi duga svega stotinak metara, a upravo se prekoputa nalazi najveća osnovna škola u gradu. Bezbednost dece u ovom delu ulice je svedena na minimum, osim ukoliko deca ne idu po blatu na mestu nekadašnje staze. 

Pitali smo na prošloj sednici Grada, 17. po redu, kada će ove probleme otkloniti, ali kako ni na toj 17. nismo dobili odgovor na pitanje postavljeno još na 14, sumnjamo da će odgovor, a kamoli dela biti u skorije vreme.

Miroslav Grujić
Šef odborničke grupe 
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
KikindaOdbori LSV | Petak, 14. 12. 2018. | Komentara: 0

Lokalna vlast u 2018. godini još više unazadila Zrenjanin

Na tradicionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Bojan Kostreš istakao je da je nerad bahate i neodgovorne lokalne vlasti učinio stanje u Zrenjaninu još gorim.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Poštovanje ljudskih prava naše društvo će učiniti boljim

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava. 
Odbori LSV | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjanin još uvek bez licitacija za zemljište

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje gradsku vlast što licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina i ove, kao i prethodnih pet godina, kasni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook