Podrška za trudnice i porodilje

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Podrška za trudnice i porodilje

ZRENJANIN – Gradski odbor LSVO Zrenjanin upozorio je kroz akciju “Puna plata za trudnice”, koja je održana na Gradnulici, na teško stanje trudnih žena i porodilja u ovom okrugu.

Zrenjanin

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi uličnom akcijom skrenuli pažnju na položaj žena koje nameravaju da imaju decu, na putu su ka tome ili su već majke u ovom delu Vojvodine. Predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović osvrnula se na statističke podatke koji se tiču broja rođenih u pokrajini, ističući da je u AP Vojvodini od 1989. godine uočen negativan prirast stanovništva, jer više stanovnika tokom jedne godine umire, nego što ih se rađa.
– Vojvodina je niskonatalitetno područje, gde nivo plodnosti ne samo da nije dovoljan da obezbedi zamenu generacija,već i sadašnji trendovi imaju tendenciju opadanja. Mi,u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, zalažemo se i pokrećemo akciju da u celoj Vojvodini trudnice imaju pravo na 100 posto plate. Samim tim podstičemo ljude da misle o svom razlogu postojanja –kazala je Vukadinović. Tokom akcije deljen je promotivni materijal i prikupljani potpisi podrške povećanju plata porodiljama, te je tako ovaj put, u dva sata aktivizma, skupljeno preko 100 potpisa.

(BILSV, 03. 12. 2011.)Odbori LSV | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Šnel štrase, autoput, autodrom?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas kada će zaista početi da se radi na dugo najavljivanim auto-putevima Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 11. 2019. | Komentara: 0

Obećano - opet neispunjeno!

Članovi Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine juče su, zajedno sa građanima, obišli trasu obilaznice kako bi utvrdili da li je ispoštovan rok za završetak radova koji je od strane investitora definisan za oktobar 2019. godine, kako i stoji na gradilišnoj tabli.
Odbori LSV | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Čekićanje fabrike vode

Aktivisti Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poklonili su predstavnicima naprednjačke vlasti i investitora izvršioca usluge prečišćavanja vode u Zrenjaninu, čekić i paket vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook