Podrška za trudnice i porodilje

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Podrška za trudnice i porodilje

ZRENJANIN – Gradski odbor LSVO Zrenjanin upozorio je kroz akciju “Puna plata za trudnice”, koja je održana na Gradnulici, na teško stanje trudnih žena i porodilja u ovom okrugu.

Zrenjanin

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi uličnom akcijom skrenuli pažnju na položaj žena koje nameravaju da imaju decu, na putu su ka tome ili su već majke u ovom delu Vojvodine. Predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović osvrnula se na statističke podatke koji se tiču broja rođenih u pokrajini, ističući da je u AP Vojvodini od 1989. godine uočen negativan prirast stanovništva, jer više stanovnika tokom jedne godine umire, nego što ih se rađa.
– Vojvodina je niskonatalitetno područje, gde nivo plodnosti ne samo da nije dovoljan da obezbedi zamenu generacija,već i sadašnji trendovi imaju tendenciju opadanja. Mi,u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, zalažemo se i pokrećemo akciju da u celoj Vojvodini trudnice imaju pravo na 100 posto plate. Samim tim podstičemo ljude da misle o svom razlogu postojanja –kazala je Vukadinović. Tokom akcije deljen je promotivni materijal i prikupljani potpisi podrške povećanju plata porodiljama, te je tako ovaj put, u dva sata aktivizma, skupljeno preko 100 potpisa.

(BILSV, 03. 12. 2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook