Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

Novi Bečej, 06. mart 2019 - Posle skandalozne situacije, kada su isključeni telefoni Hitne pomoći i svi ostali telefoni Doma zdravlja u Novom Bečeju, a rukovodstvo ove institucije i lokalne samouprave nije obezbedilo alternativno rešenje više od 18 sati, Domu zdravlja sada je isključen i internet. Elektronski zdravstveni kartoni pacijenata na ovaj način su postali nedostupni medicinskom osoblju, što potencijalno može predstavljati pretnju po zdravstvenu bezbednost građana.

LSV

Dodatni veliki problem korisnika usluga ove institucije je što je sistem zakazivanja pregleda u specijalističkim ordinacijama bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, instituta u Sremskoj Kamenici i ostalim zdravstvenim ustanovama onemogućeno bez elektronskog pristupa njihovoj mreži. Ovo je samo jedan od problema koje opštinska vlast i rukovodstvo Doma zdravlja nisu sposobni efikasno da reše. U toku protekle nedelje pojavio se i problem sa centralnim grejanjem, pa se dešavalo da su ordinacije i čekaonice bile nedovoljno zagrejane.

Skoro završen projekat zamene kotlova u Domu zdravlja, koji su do realizacije priveli predstavnici tadašnjeg rukovodstva opštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, nova opštinska vlast SNS - DS je obustavila ne mareći o interesu građana, nego isključivo odmeravajući političke poene koje će izgubiti ako se sazna da ga je pokrenula politička konkurencija. Tako su doveli u nezavidnu situaciju i pacijente i medicinsko osoblje. 

Očekujemo od rukovodstva ova dva organa, Doma zdravlja i Opštine, da pokažu ozbiljnost kada su ovakve situacije u pitanju i da ispred stranačkih, stave interese građana opštine Novi Bečej.

Predsednik Opštinskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej 
Saša ŠućurovićOdbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina ukazali su danas da je način sazivanja 26. sednice Skupštine skandalozan.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Konstituisan novi saziv Gradskog odbora LSV u Pančevu

Na izbornoj konferenciji Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu održanoj dana 18. aprila 2019. godine, izabrani su novi članovi GrO Pančevo. Delegati, njih 50 izabrali su 20 članova Gradskog Odbora, predsednika i dva podpredsednika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook