Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

Novi Bečej, 06. mart 2019 - Posle skandalozne situacije, kada su isključeni telefoni Hitne pomoći i svi ostali telefoni Doma zdravlja u Novom Bečeju, a rukovodstvo ove institucije i lokalne samouprave nije obezbedilo alternativno rešenje više od 18 sati, Domu zdravlja sada je isključen i internet. Elektronski zdravstveni kartoni pacijenata na ovaj način su postali nedostupni medicinskom osoblju, što potencijalno može predstavljati pretnju po zdravstvenu bezbednost građana.

LSV

Dodatni veliki problem korisnika usluga ove institucije je što je sistem zakazivanja pregleda u specijalističkim ordinacijama bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, instituta u Sremskoj Kamenici i ostalim zdravstvenim ustanovama onemogućeno bez elektronskog pristupa njihovoj mreži. Ovo je samo jedan od problema koje opštinska vlast i rukovodstvo Doma zdravlja nisu sposobni efikasno da reše. U toku protekle nedelje pojavio se i problem sa centralnim grejanjem, pa se dešavalo da su ordinacije i čekaonice bile nedovoljno zagrejane.

Skoro završen projekat zamene kotlova u Domu zdravlja, koji su do realizacije priveli predstavnici tadašnjeg rukovodstva opštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, nova opštinska vlast SNS - DS je obustavila ne mareći o interesu građana, nego isključivo odmeravajući političke poene koje će izgubiti ako se sazna da ga je pokrenula politička konkurencija. Tako su doveli u nezavidnu situaciju i pacijente i medicinsko osoblje. 

Očekujemo od rukovodstva ova dva organa, Doma zdravlja i Opštine, da pokažu ozbiljnost kada su ovakve situacije u pitanju i da ispred stranačkih, stave interese građana opštine Novi Bečej.

Predsednik Opštinskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej 
Saša ŠućurovićOdbori LSV | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

Osam dugih godina lažnih obećanja

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuju da je proteklih 8 godina bilo izuzetno teško za grad Zrenjanin i sve Zrenjanince. Grad su vodili ljudi koji su sve vreme građanima davali lažna obećanja, a grad doveli na ivicu propasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Novosađane raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka!

Građani i građanke Novog Sada i prigradskih naselja sa kojima su aktivisti i aktivistkinje Vojvođanskog fronta – ujedinjeni za demokratski Novi Sad razgovarali i tokom protekle nedelje (od 24. do 31.maja) na uličnim akcijama širom grada i prigradskih naselja, velikom većinom su poručili da ih raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka u Vojvođanski front.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook