Potpisan koalicioni sporazum u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Potpisan koalicioni sporazum u Zrenjaninu

ZRENJANIN - U prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara u Zrenjaninu danas je potpisan sporazum između dosadašnjih koalicionih partnera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

LSV

Ispred Lige socijaldemokrata Vojvodine dokument je potpisao Dejan Čapo, ispred Demokratske stranke Mileta Mihajlov, dok je ispred Saveza vojvođanskih Mađara to učinio Janoš Puškaš. Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrenjanin, istakao je ovom prilikom da je današnjim potpisivanjem koalicionog sporazuma pokazana odgovornost prema Zrenjaninu i njegovim građankama i građanima.

- Oni ne smeju da trpe posledice toga što još uvek ne postoji formirana većina na višim nivoima. Ono što se ovde započelo mora se i završiti, a čekaju nas i novi planovi i projekti. Ovaj sporazum je garancija naše buduće dugoročne saradnje i potvrda da smo svih ovih godina, koje su iza nas, dobro funkcionisali u Zrenjaninu. Nadam se da će dobre namere ove koalicije i strateške planove razvoja grada, koje smo zajednički dogovorili, prihvatiti još neki odbornici i da ćemo u petak na konstitutivnoj sednici Skupštine grada imati većinu i nastaviti kontinuitet vlasti u Zrenjaninu – rekao je Dejan Čapo, napominjući da su Ligi socijaldemokrata Vojvodine, tokom pregovora, na prvom mestu bili interesi Zrenjaninaca.

Na pitanje novinara da prokomentariše aktuelna politička dešavanja u gradu i tvrdnje određenih partija da je većina već oformljena, Čapo je istakao da je legitimno pravo svake partije da kaže da ima većinu.

- Mi smo potpisivanjem ovog sporazuma dali garanciju da će ova koalicija zajednički nastupiti u petak i verujem da ćemo do tada, pošto intenzivno vodimo pregovore i sa drugim partijama, imati većinu i onda ćemo moći da komentarišemo navode drugih partija – odgovorio je predsednik GrO LSV Zrenjanin, poručujući da je Ligi veoma važno to da se pregovara sa političkim partijama, a ne pojedincima, te da neće biti deo onih koji od političke scene prave tržište, na kojem će svako biti za određene novce dostupan.  
- Nama su bitni naši principi i stavovi, pa ako bude trebalo da idemo u opoziciju, ići ćemo , ali ja verujem i znam da ćemo u petak imati većinu – zaključio je Čapo.

Predstavnici drugih partija potpisnica složili su se na današnjem potpisivanju sporazuma da je ovaj dokument prirodni nastavak saradnje, koji je dobro funkcionisao i u prethodnom periodu. Oni su istakli svoja očekivanja da će se ovoj koaliciji pridružiti svi oni koji prepoznaju dosadašnji kvalitetan rad, dobru nameru za budućnost i koji žele da rade za dobro grada Zrenjanina.

(BILSV, 04.07.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook