Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Zrenjanin, 06. jun 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.

LSV

Već godinama nestručna i bahata gradska vlast zaboravlja da je 6. juna 1769. godine, tadašnji Bečkerek, dobio status Slobodnog carskog trgovišta. 

Još je bitnije istaći da je taj dan značio početak parlamentarizma u gradu, pošto je Bečkerek tada dobio i svoj prvi Senat. 

Grad je Carskom poveljom dobio i prvi Sud. 

Istoričari će se složiti da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada i da Carska povelja predstavlja osnovu za ubrzani razvoj tadašnjeg Bečkereka. 

Nažalost, zrenjanskoj vlasti nisu bitni ni prvi Senat, ni prvi Sud, ni privredni razvoj, ni nastanak prvih kulturnih institucija. 

Nesposobni i nestručni gradski oci Zrenjanina urušili su gradsku Skupštinu, dodatno unizili Gradsko veće i čitav sistem lokalne vlasti podredili uskoj grupi okupljenoj oko gradonačelnika. 

Lokalna vlast je vična samo jednoj stvari - davanju lažnih obećanja. 

Sramotno za naš grad! 

Dobra vest je da su građani Zrenjanina prepoznali bahatost i nestručnost gradske vlasti i da će na predstojećim izborima glasati za njihovu smenu. 

Vreme je za Vojvođanski front! 


Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
ZrenjaninOdbori LSV | Nedelja, 15. 11. 2020. | Komentara: 0

Srećan jubilej! A sad hitno zaustaviti seču Fruške gore!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita šezdeset godina od osnivanja Nacionalnog parka „Fruška gora“ i još jednom apeluje da se hitno zabrani seča šume.
Odbori LSV | Petak, 06. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV Novi Sad se pridružuje akciji Čepom do osmeha

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pridružuje se akciji „Čepom do osmeha“.
Odbori LSV | Sreda, 28. 10. 2020. | Komentara: 0

Upad u školu Milan Petrović je čin nedostojan ljudi u civilizovanom društvu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zgrožen je vandalskim upadom u vrtić i Školu za osnovno obrazovanje „Milan Petrović“ u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook