Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Zrenjanin, 06. jun 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.

LSV

Već godinama nestručna i bahata gradska vlast zaboravlja da je 6. juna 1769. godine, tadašnji Bečkerek, dobio status Slobodnog carskog trgovišta. 

Još je bitnije istaći da je taj dan značio početak parlamentarizma u gradu, pošto je Bečkerek tada dobio i svoj prvi Senat. 

Grad je Carskom poveljom dobio i prvi Sud. 

Istoričari će se složiti da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada i da Carska povelja predstavlja osnovu za ubrzani razvoj tadašnjeg Bečkereka. 

Nažalost, zrenjanskoj vlasti nisu bitni ni prvi Senat, ni prvi Sud, ni privredni razvoj, ni nastanak prvih kulturnih institucija. 

Nesposobni i nestručni gradski oci Zrenjanina urušili su gradsku Skupštinu, dodatno unizili Gradsko veće i čitav sistem lokalne vlasti podredili uskoj grupi okupljenoj oko gradonačelnika. 

Lokalna vlast je vična samo jednoj stvari - davanju lažnih obećanja. 

Sramotno za naš grad! 

Dobra vest je da su građani Zrenjanina prepoznali bahatost i nestručnost gradske vlasti i da će na predstojećim izborima glasati za njihovu smenu. 

Vreme je za Vojvođanski front! 


Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook