Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Zrenjanin, 06. jun 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.

LSV

Već godinama nestručna i bahata gradska vlast zaboravlja da je 6. juna 1769. godine, tadašnji Bečkerek, dobio status Slobodnog carskog trgovišta. 

Još je bitnije istaći da je taj dan značio početak parlamentarizma u gradu, pošto je Bečkerek tada dobio i svoj prvi Senat. 

Grad je Carskom poveljom dobio i prvi Sud. 

Istoričari će se složiti da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada i da Carska povelja predstavlja osnovu za ubrzani razvoj tadašnjeg Bečkereka. 

Nažalost, zrenjanskoj vlasti nisu bitni ni prvi Senat, ni prvi Sud, ni privredni razvoj, ni nastanak prvih kulturnih institucija. 

Nesposobni i nestručni gradski oci Zrenjanina urušili su gradsku Skupštinu, dodatno unizili Gradsko veće i čitav sistem lokalne vlasti podredili uskoj grupi okupljenoj oko gradonačelnika. 

Lokalna vlast je vična samo jednoj stvari - davanju lažnih obećanja. 

Sramotno za naš grad! 

Dobra vest je da su građani Zrenjanina prepoznali bahatost i nestručnost gradske vlasti i da će na predstojećim izborima glasati za njihovu smenu. 

Vreme je za Vojvođanski front! 


Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook