Predsednik da kaže da li ima obolelih od korone u opštini Novi Bečej i koliko ekipa hitne pomoći radi

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 14. 04. 2020. | Komentara: 0

Predsednik da kaže da li ima obolelih od korone u opštini Novi Bečej i koliko ekipa hitne pomoći radi

Novi Bečej, 14. april 2020 - Koliko stanovnika opštine Novi Bečej je zaraženo virusom COVID-19? Ako ima zaraženih, da li su oni zaraženi u našoj opštini ili prilikom boravka u bolnicama u koje su odvezeni na druge medicinske intervencije? Koliko ekipa hitne medicinske pomoći je na raspolaganju stanovnicima naše opštine, s obzirom na to da je najmanje jedna ekipa u izolaciji zbog mogućnosti da je bila u kontaktu sa obolelim od virusa COVID-19? Da li doktori i ostalo medicinsko i pomoćno osoblje imaju adekvatnu zaštitnu opremu neophodnu za sprečavanje zaraze ovim virusom?

Ovo su pitanja na koje stanovnici opštine Novi Bečej očekuju odgovore već nekoliko dana od predsednika opštine, koji je po zakonu ujedno i predsednik Štaba za vanredne situacije.

LSV

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine su sačekali prvi radni dan kako bi se nadležni predsednik obratio i informisao stanovništvo.

Pošto odgovora na ova pitanja i dalje nema, zahtevamo da se poštuje Akcioni plan sa kontrolnom listom za postupanje u javnim ustanovama radi sprečavanja bolesti koje izaziva koronavirus. Iz njega proističe da je obaveza Štaba za vanredne situacije komunikacija sa zaposlenima i građanima i edukacija za vreme pandemije.

Štab za vanredne situacije je javno predstavio dokument u kome se navodi da će „Izraditi platformu za blagovremeno i dosledno obaveštavanje o stanju pandemije i aktivnostima zaposlenih, snabdevača i klijenata, uključujući i sistem kontaktiranja u vanrednim situacijama identifikovati izvore koji će obezbeđivati blagovremene i precizne informacije o pandememji“ ( zvanični opštinski sajt).

Kako bi sprečili širenje lažnih vesti i panike, Štab za vanredne situacije i predsednik opštine na osnovu iznetog dužni su da obaveste javnost i odgovore na ono što ljude u ovom trenutku najviše interesuje.

Nemoralno i neljudski je držati ljude u neznanju kada su ovakve životno važne situacije u pitanju. 

Opravdana zabrinutost građana proističe i iz činjenice da je direktor Doma zdravlja Novi Bečej u grupi građana kojoj je zbog starosti iznad 65 godina zabranjen izlazak iz kuće tokom vanrednog stanja, pa se postavlja dodatno pitanje ko onda i kako vodi Dom zdravlja u ovoj situaciji.

Vojvođanski front  i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predsednika opštine da ispuni svoju dužnost i obavezu i obavesti stanovništvo o ovim izuzetno važnim pitanjima ili da uputi stanovništvo na koji način i gde mogu doći do tih informacija, ukoliko on nije sposoban da ih obezbedi.

Opštinski odbor  
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook