SVM izbaciti iz vlasti u Bečeju zbog višemilionskih sudskih brljotina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 02. 2018. | Komentara: 0

SVM izbaciti iz vlasti u Bečeju zbog višemilionskih sudskih brljotina

Bečej, 09. februar 2018 - Opština Bečej i Novi Bečej moraće da snose troškove sudskog postupka iz 2010. godine, u visini od 60 miliona dinara, koji je okončan presudom Privrednog apelacionog suda u Novom Sadu, u korist AP Vojvodine, na ime pozajmice za troškove transporta i demontaže mosta, koji je kao donacija nemačkog grada Vilshofen, 2002. godine trebao da bude postavljen između ta dva grada.

LSV

Nakon petooktobarskih političkih turbulencija, pobede i jačanja pozicija demokratskih snaga, građanke i građani opštine Bečej su sa pravom očekivali bolje dane, jer su predsednik Izvršnog odbora i predsednik Skupštine opštine Bečej bili iz redova tada najjačih partija (DS i SVM). Međutim tranzicija je bila veoma spora, mnogi su već počeli da gube nadu da će doći do boljeg života, a na pragu su bili novi izbori.

Čelična konstrukcija mosta, koja je bila poklon iz Nemačke, 2001. godine dala je nadu građankama i građanima za ekonomski napredak i prosperitet dve opštine. Most je trebao da spoji dve obale, dva centra, da se stvore uslovi da se bolje živi sa obe strane Tise, da postanemo interesantni domaćim i stranim investitorima, da se obezbedi više posla. 

Nažalost, tadašnji nosioci vlasti (DS-SVM) ovu šansu su prokockali. Priča o bečejskom mostu je postala priča o propuštenim šansama, o znanju i neznanju lokalnih i pokrajinskih političara.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zbog neodgovornih i bahatih političara od kojih je SVM i danas deo vlasti u opštini Bečej, izgubljena ogromna šansa za ekonomski i turistički napredak naše opštine. Da je most povezao dve opštine, danas bi bili interesantniji domaćim i stranim velikim investitorima, lakše bi našli investitora za banju o kojoj već godinama toliko pričamo, stvorili bi idealne uslove za rekreativni i lovni turizam, i na kraju - sprečili bi tiho umiranje dveju opština jer statistika pokazuje da nas je svakim danom sve manje.

Činjenica je da će troškove izgubljenog sudskog spora osetiti građanke i građani opštine Bečej, jer će opština iz budžeta po presudi morati da plati oko 40 miliona dinara. Čelnici opštine su već najavili da će biti primorani da određene investicije, koje su bile planirane za ovu godinu obustave. Tako će neke ulice ostati bez kanalizacione mreže, čija izgradnja je bila predviđena za ovu godinu, i drugih projekata koji su izuzetno bitni za bolji život u opštini Bečej. 

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej poziva Opštinski odbor  Saveza vojvođanskih Mađara da se okanu neodgovornog ponašanja i bahaćenja na račun građanki i građana opštine Bečej. 

Podsetimo se da je SVM pre samo dva meseca, zbog neodgovornih i bahatih kadrova iz 2010. godine, dovela u pitanje funkcionisanje  OŠ „Šamu Mihalj“ u bečejskom delu Novo selo, kada je bivša direktorka ove škole, koja je bila kadar SVM, zbog neodgovornog i bahatog vođenja škole razrešena funkcije direktora i na osnovu sugestije pravne službe i odluke Školskog odbora 2010. godine dobila otkaz kao učiteljica. Otpuštena učiteljica i bivša direktorica 2014. godine pokrenula je sudski spor i 1. juna 2014. godine odlukom Apelacionog suda vraćena je na posao, ona je zatim tražila odštetu za neisplaćene zarade u vremenu dok nije radila. Opštinski sud u Bečeju je 3. juna 2015. godine doneo presudu da je škola obavezna da joj isplati iznos od 2.140.000 dinara. Dug je od tada porastao za vrednost kamate i ukupno iznosi 5.160.000 dinara koju je na sebe preuzelo nadležno ministarstvo i platiće iz budžeta koja se, takođe, puni od para građanki i građana. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Saveza vojvođanskih Mađara da se dozovu pameti i da iz moralnih razloga napuste vladajuću većinu u opštini Bečej, da svojim bahaćenjem i neodgovornim postupcima ne bi naneli još štete i tako opteretili i ovako osiromašene građanke i građane opštine Bečej.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook