Uručene članske karte još jednoj grupi novih članica i članova LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 05. 02. 2020. | Komentara: 0

Uručene članske karte još jednoj grupi novih članica i članova LSV

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar, predsednik Gradskog odbora i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Mirko Grujičić, sinoć su pozdravili i svečano uručili članske karte još jednoj grupi novih članica i članova LSV.

LSV

Robert Kolar im je poželeo dobrodošlicu a zatim ukazao na to da LSV ove godine slavi svoj trideseti rođendan i da su to tri decenije dosledne borbe za građansku i decentralizovanu Srbiju.

Potpredsednik LSV je objasnio i da jaka autonomija Vojvodine ne znači separatizam kako to pokušavaju da predstave neke nacionalističke i centralističke snage.

-Naprotiv. Mi želimo da živimo u Srbiji, ali drugačije organizovanoj Srbiji – istakao je on.

Kolar je ispričao i da Evropa sve više postaje Evropa regiona kao i da je LSV nedavno organizovala međunarodnu konferenciju na kojoj su gosti iz Baskije predočili da taj region u Španiji izdvaja 6,24 odsto za rad centralnih vlasti a sav ostali prihod zadržava za razvoj sopstvene regije.

On je podsetio na činjenicu da je u vreme svoje pune autonomije, Vojvodina bila među najrazvijenijima u bivšoj Jugoslaviji, odmah iza Slovenije i Hrvatske, dok je danas nedovoljno razvijeni region u Srbiji, te ocenio da je centralizam zajednička tačka za sve vlasti u Beogradu.

-Bez obzira na to ko je na vlasti, svaka vlast je do sada samo nastavljala da centralizuje zemlju – zaključio je Kolar, koji je i funkcioner Gradskog odbora LSV Novi Sad.

-Za nas je Novi Sad glavni grad. Od 1996. godine Liga ima svoje odbornike i odbornice u Skupštini grada i borimo se za to da se ovde bolje živi – nadovezao se predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

On je zatim ukazao na to da je Liga prepoznata kao stranka koja se iskreno i dosledno bori za interese građanki i građana Novog Sada i Vojvodine.

Kravić je podsetio na afere, podmetanje bombi pod automobile, osveštavanje vode za piće u gradskom vodovodu, izostanak ulaganja i uopšte uništavanje dela komunalnog sektora kojim su nekoliko godina upravljale interesne grupacije pod nazivom Treća Srbija, Dinara Drina Dunav.

-Sa druge strane, pogledajte kako se danas ulaže i kako danas izgledaju i rade gradska preduzeća kada ih vode stručni ljudi kojima je stalo do razvoja i boljeg života u Novom Sadu. To je odgovornost prema svom gradu i svojim građanima na kojoj insistira Liga socijaldemokrata Vojvodine. Upravo zato, desetine naših aktivista u uličnim akcijama i razgovoru sa građanima širom grada i dobija dobre komentare i podršku – konstatovao je Kravić.

Mirko Grujičić je naveo da je grupa članica i članova kojoj su polovinom oktobra uručene članske karte uveliko aktivna u stranačkom radu i pozvao prisutne da im se i oni pridruže.



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook