Vlast u Zrenjaninu nema ni legalitet ni legitimitet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 01. 2015. | Komentara: 0

Vlast u Zrenjaninu nema ni legalitet ni legitimitet

ZRENJANIN – Član izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić izjavio je danas da gradska vlast nema ni legalitet ni legitimitet.

LSV

On je na konferenciji za novinare istakao da svi građani Zrenjanina znaju kako je formirana aktuelna većina - pomoću kupovine odbornika, korupcije, pretnji i ucena.
- Oko SNS su SPS, JS, NS, SPO, SVM, SRS, DSS. Praktično, skoro sve propale političke partije, osim Demokratske stranke i LSV, koje su u opoziciji. Gradonačelnik je iz DSS, a zamenik iz SRS. Da li su građani Zrenjanina birali te ljude i partije da vode grad? Nisu, što znači da zrenjaninska vlast okupljena oko SNS od prvog dana nema legalitet – naveo je Rudić i dodao da je gradska vlast u međuvremenu izgubila i legitimitet.

- Za pola madata su promenjena tri gradonačelnika, predsednik Skupštine je položaj koristio da svom kumu obezbedi splav i pošto nije uspeo, podneo je ostavku. Gradonačelnika o finansijama savetuje David Dimkić, protiv koga je nedavno Viši sud pokrenuo postupak zbog pljačke zrenjaninskog budžeta teške milion evra, a član gradskog Veća i predsednik Komisije za dodelu socijalnih stanova je Dragiša Albulj - čovek koji bespravno 2,5 godine živi u gradskom stanu i ne plaća račune, a to sve vreme zna i gradonačelnik i svi ostali funkcioneri napredne zrenjaninske vlasti. Za dve i po godine vlast se samo zadužuje i u 2015. ulazi sa minusom u budžetu od 10 miliona evra i planom da više od polovine tog duga vrati novim kreditom od 700 miliona dinara – ukazao je Aleksandar Rudić.

On ističe da je jasno da takva vlast nema legitimitet i da je sramotna i krajnje štetna za Zrenjanin, zbog čega GrO LSV Zrenjanin poziva na raspuštanje ovakve skandalozne vlasti pre nego što Zrenjanin potpuno propadne.

(BILSV, 20.01.2015)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook