Zrenjaninska vlast i dalje neće da podnese izveštaj o radu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast i dalje neće da podnese izveštaj o radu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo osudio je to što predstavnici gradske vlasti u Zrenjaninu još uvek nisu podneli izveštaje o radu.

LSV

- Prošlo je više od polovine mandata, a gradonačenik, zamenik i pomoćnici gradonačelnika, članovi gradskog veća, predsednik Skupštine grada i njegova zamenica nisu podneli niti jedan izveštaj o radu. Smatramo da je pravo svih građana da čuju šta za naš grad čine ljudi koji su odgovorni za njegovo vođenje. Posebno je strašno ćutanje gradskih čelnika u momentu kada je, nakon mnogo neuspelih pokušaja, mučnih parada i neveštih poteza gradske vlasti, investitor, koji je izgradio postrojenje za prečišćavanje vode, objavio da će tužiti grad, jer je postrojenje završeno pre godinu dana, a još uvek nije pušteno u rad. Da li je moguće da niko ne oseća ni trunku odgovornosti, ni trunku stida? – upitao je Čapo.

On u saopštenju ističe da Zrenjanin danas nije grad koji je bio nekad. Stanje u privredi je izuzetno loše, broj nezaposlenih raste, životni standard je na veoma niskom nivou, investitora nema na vidiku, a Zrenjaninci odlaze u druge gradove i zemlje u potrazi za boljim životom. 

- Postavlja se pitanje čemu služe i šta za to vreme rade gradski čelnici. Nažalost, odgovora nema, jer nema ni rezultata, a nema ni izveštaja o radu. Upozoravali smo da je katastrofalno što nas predstavnici gradske vlasti nisu upoznali sa planovima rada, apelovali smo na njih da podnesu izveštaje, ali njihov osećaj odgovornosti prema građanima i osećaj za valjano obavljanje posla nismo probudili. Odbijanjem da podnesu izveštaj građanima gradski čelnici krše demokratske i parlamentarne principe. Svojim ćutanjem otvaraju prostor brojnim pitanjima i sumnjama. Da li je to zato što nisu baš ništa uradili? Možda oni ne odlučuju ni o čemu, nego služe za izvršavanje nečijih naredbi? Šta god da je u pitanju, nepodnošenjem izveštaja o radu pokazuju da su nedorasli funkcijama koje obavljaju  navodi Dejan Čapo.

Kako kaže, Liga socijaldemokrata Vojvodine će uvek insistirati na tome da svako položi račune i kaže koji su rezultati njegovog rada, jer je ligašim interes građana na prvom mestu i nećemo dozvoliti da ga neodgovorna, bahata i nestručna vlast ugrožava. Stoga Čapo zahteva od predstavnika gradske vlasti da odmah stanu pred svoje sugrađane i podnesu izveštaje o radu.

(BILSV, 12.09.2018)
 



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook