Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Kovačica, 26. mart 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.

LSV

Ni ovog puta nije ispoštovan rok za sazivanje sednica SO Kovačica od 7 dana. Na ovaj način Srpska napredna stranka i dalje ponižava instituciju Skupštine opštine Kovačica kao i izabrane predstavnike građana.

I dalje nema prenosa sednica skupštine od strane televizije Opštine Kovačica koja je televizija svih građana, a ne samo vladajuće strukture tj. SNS.

LSV očekuje da vladajuća većine objasni zašto se ne emituju sednice SO Kovačica, zašto se glavni i odgovorni urednik stara o tome šta je važno, a šta nije za televiziju, kao i da li je važnije emitovati podršku predsedniku Srbije od strane SNS Kovačica od sednica skupštine Opštine Kovačica?

Očigledno da je televizija stavljena na stranu Srpske napredne stranke i očigledno je da je važno da se sakriju neke stvari od građana opštine kao na primer da je voda poskupela 100%, a građani su za to saznali tek ovih dana kada su im isporučeni računi. Oni sa pravom nezadovoljni, jer niko nije objasnio na osnovu čega je došlo do povećanja.

LSV smatra da je to učinjeno kako bi se mogle isplatiti plate novozaposlenim ljudima po komunalnim preduzećima koji su članovi SNS ili za troškove autobusa SNS koje te iste zaposlene pod pretnjom otkaza teraju na mitinge predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovakvo bahato ophođenje SNS prema institucijama je nedopustivo i odbornici Lige socijaldemokrata neće učestvovati u radu sednica dok se ovo ne promeni.

Šef odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages




Izjave | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Rešiti otvorena pitanja, pa usvojiti budžet APV

NOVI SAD – Još uvek je neizvesno da li će Liga socijaldemokrata Vojvodine dati podršku za usvajanje pokrajinskog budžeta za 2013. godinu, na sednici zakazanoj u petak 28. decembra, pošto postoje neka "otvorena pitanja" koja će koalicioni partneri prethodno morati da razjasne između sebe, a neka pitanja će biti pokrenuta i na samoj skupštini, ocenio je juče predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogoroški.
Iz medija | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Ukidanje Vojvodine bilo bi nelegitimno kao i njeno otcepljenje

BEOGRAD – Ideje i predloži o ukidanju Autonomne Pokrajine Vojvodina (APV) predstavljaju antiustavno delovanje koje pokazuje suštinsko nerazumevanje potreba građana Vojvodine i suštine Vojvodine, naglašava u intervjuu za "Svedok" Aleksandra Jerkov, šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije.
Odbori LSV | Utorak, 25. 12. 2012. | Komentara: 0

Krivične prijave zbog oduzimanja odborničkih mandata

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će podneti krivične prijave protiv pojedinaca koji su, kako je rekao, po funkciji odgovorni za otimanje odborničkih mandata u Skupštini grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook