Ostavite Teslu na miru!

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.

LSV

Kako se navodi u saopštenju LSVO, poslednje što je zaslužio čovek koji je toliko učinio za nauku jeste da mu sele urnu posle skoro pola veka ne bi li proizveli još jedan medijski događaj u predizbornoj trci.

Objašnjenje da će mu u porti hrama biti podignut spomenik nije dovoljno dobar razlog.

Koliko je poznato, niko od njegove familije na tome ne insistira, malo je verovatno i da bi se sam sa time složio, niti uopšte ima bilo kakvog osnova da se tim povodom u jeku predizborne kampanje potpisuje takav Sporazum.

A pogotovo, da taj sporazum potpisuju ministarka energetike, predsednik privremenog gradskog veća u Beogradu Siniša Mali i Srpska pravoslavna crkva.

Ako neko hoće da mu gradi spomenik u porti hrama, neka izvoli, ali neka Teslinu urnu ostavi tamo gde joj je i mesto – u muzeju koji čuva njegovu zaostavštinu.

(BILSV, 02.03.2014)



Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.
Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook