Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijademokrata Vojvodine Novi Sad danas je polaganjem venca na Spomenik „Porodica“ na Keju žrtava racije i minutom ćutanja održala pomen žrtvama pogroma iz 1942. godine.

LSV

Predsednik tog odbora Igor Novaković izjavio je tom prilikom da su u Novosadskoj raciji, pre 72 godine, pripadnici fašističke vojske i žandarmerije ubili i pod led Dunava bacili više od 1300 nevinih civila, i to samo zato što su bili pripadnici određenih nacionalnih grupa.

Kako je istakao, to su bili najcrnji dani u istoriji Novog Sada koji ne smeju nikada da se zaborave i treba da budu opomena i lekcija za budućnost.

- Fašističke vojske i fašistički režimi su pobeđeni u Drugom svetskom ratu, ali ne i fašizam i zato se protiv zlih ideja fašizma moramo boriti svakodnevno. Svedoci smo da ni danas građanke i građani ne mogu mirno da šetaju ulicama grada ukoliko su pripadnici etničkih, verskih ili seksualnih manjinskih grupa koje se razlikuju u odnosu na stavove koje propagiraju brojne desničarske grupe. Zadatak svih nas je da sprečimo pojavu i širenje mržnje i nasilja, a najbolji način za to je promocija multikulturalnosti, tolerancije i poštovanja različitosti – zaključio je Igor Novaković.

(BILSV, 21.01.2014)Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook