Pet sednica nije dovoljno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Pet sednica nije dovoljno

NOVI SAD - Naravno da pet sednica godišnje nije dovoljno, ali je ovo pitanje koje mora da se postavi najvećoj poslaničkoj grupi ili predsedniku Skupštine Vojvodine koji zakazuje sednicu – izjavila je za emisiju Politbiro, Radio televizije Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, odgovarajući na pitanje da li je pet sednica pokrajinskog parlamenta koliko je bilo ove godine dovoljno za sve što treba da se uradi.

Maja Sedlarević

- Što se tiče LSV mi smo u više navrata imali različite inicijative i da smo se mi pitali sigurno bi bilo mnogo više zasedanja i mnogi više rada od strane pokrajinskog parlamenta – navela je ona. Sedlarevićeva je podsetila da je Liga tražila, pre svega, raspravu o prodaji Naftne industrije Srbije, a kasnije na svakoj sednici traži da se razgovara o obeštećenju građana i građanki Vojvodine povodom sramne prodaje NIS­a.

- Tražili smo takođe vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine zbog toga što smo čekali na saglasnost narodne skupštine Republike Srbije na statut AP Vojvodine gotovo čitavih godinu dana i tražili smo takođe da se održi sednica na kojoj bi se utvrdilo šta se desilo i na koji način je otkazano zasedanje na kome smo trebali da razgovaramo o amandmanima na zakon o javnoj svojini – navela je Sedlarevićeva.

(BILSV, 14.12.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook