Pismo ambasadoru Španije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 14. 02. 2019. | Komentara: 0

Pismo ambasadoru Španije

Novi Sad, 14. februar 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je pismo ambasadoru Španije Migelu Fuertesu Suaresu, povodom polemike koja se povela nakon njegove izjave da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije.

LSV

U pismu se kaže:

Primite moje najdublje poštovanje, za veliku špansku državu i kulturu, kao i uveravanje da mi je prilikom komentarisanja događanja u vašoj zemlji, poslednja stvar na pameti bila da dovedem u pitanje demokratičnost uređenja Španije.

Moje opservacije su se odnosile isključivo na stvari kojima sam svedočio prilikom održavanja referenduma u Kataloniji ( kao i činjenice da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije, dok je jedan broj tih predstavnika napustio Španiju pod pretnjom dugogodišnjih zatvorskih kazni.

U tom svetlu, meni, kao socijaldemokrati, bilo je vrlo teško da prihvatim da političke zatvorenike i političku emigraciju, koja pri tom nije u vezi sa bilo kakvim oblikom terorističkog delovanja, treba posmatrati kroz demokratsko ustrojstvo države, a koje ja kada je u pitanju Španija, ni najmanje ne sumnjam.

Uz najbolje želje i nadu da ćemo imati prilike da i u direktnom razgovoru razmenimo mišljenja,

S poštovanjem,

Predsednik LSV
Nenad Čanak
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Pusta sela slika propadanja Vojvodine, a zakon o njenom finansiranju i dalje svi odbijaju

Autonomna pokrajina je od 2008. godine bez rešenog finansiranja, a jubilarnu desetu od kada je istekao rok iz Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, po kojem je Zakon o finansiranju nadležnosti APV trebalo da bude usvojen do 31. decembra 2008. godine, podsetila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga na današnjoj objedinjenoj raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV: DS i SzS da konačno otvoreno kažu šta misle o Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Demokratsku stranku i Savez za (veliku) Srbiju da konačno i bez okolišenja kažu kako vide rešenje problema ubrzanog propadanja Vojvodine, kršenje Ustava Srbije kroz poništavanje ionako fasadne autonomije naše pokrajine, te da prestanu da kriju taj stav kao zmija noge, izgovarajući se bojkotom rada parlamenta.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Ne tražimo da nam se nešto daje, nego da se manje uzima

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na višegodišnje propadanje AP Vojvodine zbog nepostojanja zakona kojim će biti definisano finansiranje njenih nadležnosti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook