Pobeda žena Srbije, a radimo dalje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 1

Pobeda žena Srbije, a radimo dalje

BEOGRAD – List Danas piše da će prvi put u istoriji Srbije, nakon narednih izbora, među poslanicima u Narodnoj skupštini biti prisutno najmanje 30 odsto žena, podsećajući da je to omogućeno amandmanom koji su na Predlog izmena Zakona o izboru narodnih poslanika podnele poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga.

Aleksandra Jerkov

Amandman je usvojen sredinom prošle godine, a portparolka LSV i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov kaže za Danas da 2011. nije bila sigurna da li će poslanice podržati promenu Zakona ili će reagovati onako kako im budu rekle stranačke centrale.

– Ovo jeste pobeda, ali stvar nije završena. Pitanje je kakvo će biti stanje svesti poslanica, odnosno da li će predstavljati interese žena ili svojih stranaka. Žene čine više od polovine stanovništva i nisu dovoljno zastupljene u politici, i zbog toga je to što će ih biti najmanje 30 odsto u parlamentu, uspeh – ukazala je Jerkova.

(BILSV, 21. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook