Podrška LSV novinarima i urednicima RTV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 18. 05. 2016. | Komentara: 0

Podrška LSV novinarima i urednicima RTV

NOVI SAD, 18. maj - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje talas smena na Radio televiziji Vojvodine i pruža apsolutnu podršku svim novinarima, urednicima i novinarskim udruženjima u njihovom protestu zbog očite političke čistke u toj medijskoj kući.

LSV

 

Zbog svega što se dešava na javnom servisu, koji je vlasništvo svih građanki i građana Vojvodine i za čiji rad oni plaćaju tv pretplatu, Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje i reakciju zaštitnika građana i nadležnih državnih institucija.

 

Kada se ovim dešavanjima doda i retorika glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Ratka Dmitrovića koji novinarke i novinare Nezavisnog udruženje novinara Srbije optužuje za ustaštvo, te ćutanje ministra kulture i informisanja Ivan Tasovca, više je nego jasno da se vraćamo u mračne devedesete.

 

Od evropskih zvaničnika ćemo tek čuti kako i koliko ovakav odnos prema medijima utiče na evropski put i otvaranje poglavlja 23 i 24 za pristup Evropskoj uniji.

 

 

Članica Predsedništva

Lige socijaldemokrata Vojvodine

mr Maja Sedlarević




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook