Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 05. 2019. | Komentara: 0

Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

Novi Sad, 05. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da je sramotno što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke koji je juče održan u Hrtkovcima. 

Delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha. Ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

LSV

Epilog politike mržnje, koju je spovodio Vojislav Šešelj, je presuda Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove, kojom je lider radikala osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, zbog podsticanja progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata u Hrtkovcima 1992.godine.

Pogubne posledice Šešeljeve politike osećamo i danas. Naša država je obeležena zbog postupaka ovog osuđenika za ratne zločine. 

Najgore od svega je što Šešelj ističe da bi ponovio sve što je devedesetih godina radio. 

LSV zahteva od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da javnosti objasni zašto nadležni organi nisu zabranili Šešeljev skup u Hrtkovcima! Očekujemo od premijerke Brnabić da  kaže  da li je na strani moderne i demokratske Srbije ili je na strani onih koji su devedesetih godina činili nesreću građanima Srbije i susednih država. 

Ćutanje državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji. 

Šešeljevo zlo se mora zaustaviti. Bude li se ćutalo, zločini iz devedesetih se mogu ponoviti.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 19. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Zašto država ne plaća kamate za kašnjenje isplata poljoprivrednicima, a poljoprivrednici plaćaju zbog greške države i o izmenama lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Zašto je 13 meseci bilo potrebno Upravi za agrarna plaćanja da obradi zahteve poljoprivrednika kojima se refundiraju troškovi prilikom kupovine poljoprivredne mehanizacije, sa državnog konkursa, i još sedam meseci da pošalju rešenja o isplati novca? - pitala je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je naglasila, da ceo taj postupak traje 20 meseci i u tom periodu poljoprivrednici moraju da izmiruju obaveze, među kojima su i kamate na tu kupovinu, iako je za nabavku novac država obezbedila.
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.
Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook