Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 05. 2019. | Komentara: 0

Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

Novi Sad, 05. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da je sramotno što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke koji je juče održan u Hrtkovcima. 

Delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha. Ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

LSV

Epilog politike mržnje, koju je spovodio Vojislav Šešelj, je presuda Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove, kojom je lider radikala osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, zbog podsticanja progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata u Hrtkovcima 1992.godine.

Pogubne posledice Šešeljeve politike osećamo i danas. Naša država je obeležena zbog postupaka ovog osuđenika za ratne zločine. 

Najgore od svega je što Šešelj ističe da bi ponovio sve što je devedesetih godina radio. 

LSV zahteva od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da javnosti objasni zašto nadležni organi nisu zabranili Šešeljev skup u Hrtkovcima! Očekujemo od premijerke Brnabić da  kaže  da li je na strani moderne i demokratske Srbije ili je na strani onih koji su devedesetih godina činili nesreću građanima Srbije i susednih država. 

Ćutanje državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji. 

Šešeljevo zlo se mora zaustaviti. Bude li se ćutalo, zločini iz devedesetih se mogu ponoviti.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook