Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 05. 2019. | Komentara: 0

Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

Novi Sad, 05. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da je sramotno što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke koji je juče održan u Hrtkovcima. 

Delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha. Ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

LSV

Epilog politike mržnje, koju je spovodio Vojislav Šešelj, je presuda Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove, kojom je lider radikala osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, zbog podsticanja progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata u Hrtkovcima 1992.godine.

Pogubne posledice Šešeljeve politike osećamo i danas. Naša država je obeležena zbog postupaka ovog osuđenika za ratne zločine. 

Najgore od svega je što Šešelj ističe da bi ponovio sve što je devedesetih godina radio. 

LSV zahteva od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da javnosti objasni zašto nadležni organi nisu zabranili Šešeljev skup u Hrtkovcima! Očekujemo od premijerke Brnabić da  kaže  da li je na strani moderne i demokratske Srbije ili je na strani onih koji su devedesetih godina činili nesreću građanima Srbije i susednih država. 

Ćutanje državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji. 

Šešeljevo zlo se mora zaustaviti. Bude li se ćutalo, zločini iz devedesetih se mogu ponoviti.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineDogađaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook