Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 08. 04. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

Novi Sad, 08. april 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zbog čega se gospodin Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo u Pokrajinskoj vladi, više trudi da ospori postojanje AP Vojvodine, nego da objektivno informiše građane i građanke Pokrajine o pandemiji koronavirusa. Zbog čega gospodin Gojković više puta spominje „severnu srpsku pokrajinu“, pokušavajući da marginalizuje AP Vojvodinu i sopstvenu Vladu, nego broj respiratora u Pokrajini? Gestovi poput ovih predstavljaju kontinuitet i jasnu tendenciju ka narušavanju autonomije Vojvodine, kao i njenu konstantnu marginalizaciju. Takođe, sekretar Gojković konstantno kritikuje građane i građanke i navodi da bi svi trebali da se ponašamo kao da imamo koronu. Da li se to odnosi i na predsednika države, koji je bez maske i adekvatne opreme, u propagandističke svrhe, dočekivao kineski paket pomoći?

LSV

U toku pandemije sekretar Gojković je stigao da se bavi i unutrašnjom organizacijom Italije, kritikujući decentralizaciju ove države. 

Sa druge strane, u nedavnoj izjavi Gojković je pohvalio vojvođanski mentalitet, u cilju skretanja pažnje na disciplinu građana i građanki. Drago nam je da se setio odakle dolazi i apelujemo na njega da je krajnje vreme da ostavi po strani jeftinu politizaciju i okrene se isključivo svojoj struci. Ne treba zaboraviti činjenicu da se u prvim nedeljama krize Vojvodina gotovo i nije spomenula. Broj respiratora je i dalje u velikoj meri nepoznanica, dok su žarista poput Kikinde u velikoj meri skrajnuta. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve građane i građanke na solidarnost, kao i na to da se pridržavaju propisanih mera i ostanu kod kuće, ali isto tako, nikada nećemo ostati po strani i nemi na jeftine provokacije i napade na Vojvodinu.

Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Iz medija | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Srbija već dugo lažima truje odnose sa Crnom Gorom

Ja sam predsjednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i mi sa velikim interesovanjem, pa čak bih rekao i malo zavisti, gledamo na uspjehe Crne Gore u približavanju evropskim standardima – pitajući se zašto mi ne možemo da idemo tom brzinom. To je razmišljanje onih koji su iskreni zagovornici evropske ideje. Oni koji su zagovornici ideje da je Crna Gora samo još jedna "odmetnuta srpska zemlja" njima je naravno evropski put Crne Gore potpuno neprihvatljiv - kaže Nenad Čanak
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Pravna država i jednaka zaštita na sudu za sve

Nenad Konsantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije kazao je u Čačku da će, kroz izgradnju pravne i demokratske države, UDS obezbediti zagarantovanu pravdu na sudu svim preduzetnicima.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook