Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 08. 04. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

Novi Sad, 08. april 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zbog čega se gospodin Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo u Pokrajinskoj vladi, više trudi da ospori postojanje AP Vojvodine, nego da objektivno informiše građane i građanke Pokrajine o pandemiji koronavirusa. Zbog čega gospodin Gojković više puta spominje „severnu srpsku pokrajinu“, pokušavajući da marginalizuje AP Vojvodinu i sopstvenu Vladu, nego broj respiratora u Pokrajini? Gestovi poput ovih predstavljaju kontinuitet i jasnu tendenciju ka narušavanju autonomije Vojvodine, kao i njenu konstantnu marginalizaciju. Takođe, sekretar Gojković konstantno kritikuje građane i građanke i navodi da bi svi trebali da se ponašamo kao da imamo koronu. Da li se to odnosi i na predsednika države, koji je bez maske i adekvatne opreme, u propagandističke svrhe, dočekivao kineski paket pomoći?

LSV

U toku pandemije sekretar Gojković je stigao da se bavi i unutrašnjom organizacijom Italije, kritikujući decentralizaciju ove države. 

Sa druge strane, u nedavnoj izjavi Gojković je pohvalio vojvođanski mentalitet, u cilju skretanja pažnje na disciplinu građana i građanki. Drago nam je da se setio odakle dolazi i apelujemo na njega da je krajnje vreme da ostavi po strani jeftinu politizaciju i okrene se isključivo svojoj struci. Ne treba zaboraviti činjenicu da se u prvim nedeljama krize Vojvodina gotovo i nije spomenula. Broj respiratora je i dalje u velikoj meri nepoznanica, dok su žarista poput Kikinde u velikoj meri skrajnuta. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve građane i građanke na solidarnost, kao i na to da se pridržavaju propisanih mera i ostanu kod kuće, ali isto tako, nikada nećemo ostati po strani i nemi na jeftine provokacije i napade na Vojvodinu.

Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook