Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na Međunarodnom sajmu sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 27. 11. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na Međunarodnom sajmu sporta

BEOGRAD – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno sa svojim najbližim saradnicima i najistaknutijim stručnim ustanovama i udruženjima u Pokrajini - Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta i Sportskim savezom Vojvodine, imao je izuzetno zapažen nastup na Međunarodnom sajmu sporta koji je danas otvorio ministar Vanja Udovičić, a koji će trajti naredna dva dana na Beogradskom sajmu.

LSV

Na zajedničkom štandu, u prisustvu brojnih posetilaca i prijatelja Sekretarijata, promovisani su svi programski i stručni sadržaji Sekretarijata odnosno planovi, inicijative za dalji rad. U okviru svečanog dela, u sali koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, predstavila je Strategiju razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i program “Aktivne škole”. Uzimajući u obzir da su među prisutnima bili i mladi studenti, odnosno reprezentativci i stipendisti, sekretarka Tepić je iskoristila priliku da ih upozna sa samim osnivanjem Sekretarijata 2002. godine, kada je ovaj pionirski iskorak Pokrajinske vlade jasno pokazao da oblast sporta mora postati ozbiljan sistem.

Na tom putu, kako je navela sekretarka Tepić, osnovano je i ovo Ministarstvo Republike Srbije, a 2011. godine usvojen i novi Zakon o sportu, zaokruživši se na taj način sistem sporta koji smo u Pokrajini započeli 2002. godine. Ona je stavila fokus na glavni prioritet Sekretarijata – Strategiju razvoja školskog sporta u APV, revitalizaciju SOŠOV-a posle dvadeset i pet godina i program “Aktivne škole”, naglašavajući vrhunskim sportistima da pored rezultata koje ostvaruju moraju biti partner i državi, a naročito obrazovanju i školama u negovanju zdravlja kroz sport, a tek u drugom redu osvajanje medelja.

– Uspeli smo da revitalizujemo i vratimo SOŠOV u sistem školskog sporta dvadeset i pet godina posle ukidanja ove najznačajnije i prve školske olimpijade, ne samo u Vojvodini već u celoj Srbiji i Evropi. I to ne zato da bi jurili medalje, nego da bi uključili što veći broj dece u vannastavne sportske aktivnosti, a samu nastavu fizičkog vaspitanja unapredli, modernizovali, opremili, novim sportovima, rekvizitima i znanjima – navela je Tepićeva. Dodala je da će se iz toga nužno otkriti i talenti.

– Nije pravi red stvari rad samo sa talentima, a zapostavljanje dece koje to nisu ili ne žele da budu takmičari, ali žele da se bave rekreativno sportom ili jednostavno stiču rekreativne navike radi zdravlja. Sport nije socijalna kategorija, sport nije ekskluziva, sport i fizičko vaspitanje su pravo svakog deteta. I mi im to moramo obezbediti. A od vas, dragi student i reprezentativci, očekujem maksimalnu podršku u ovom pohodu na zdrav, radan i dug život, a sa sportom još lepši – zaključila je sekretarka Tepić pozvavši sve prisutne da posete štand Sekretarijata i uvere se o učinjenom i daljim planovima.

(BILSV, 27. 11. 2014) 



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook