Pokrenuta gradilišta u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokrenuta gradilišta u Novom Sadu

NOVI SAD – Rekonstrukcija vodovne i kanalizacione mreže u Ulici Arse Teodorovića počela je danas i gradilište u ovoj ulici jedno je od 15-ak koje bi trebalo da se otvore u narednim danima po čitavom Novom Sadu, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branka Bjelajca radovima.

Aleksandar Jovanovic

– Novi Sad je u proteklih deset godina doživeo nagli rast broja stanovništva i izgrađenih zgrada. To traži izgradnju nove komunalne infrastrukture, ali i obnovu stare. Konkretno u ovoj ulici imamo veoma dotrajalu kanalizaciju, staru više od 40 godina, koja zahteva rekonstrukciju – objasnio je Jovanović. Dodao je da su prošlogodišnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu "Vodovoda i kanalizacije" bila velika, ali da su ovogodišnja rekordna.
– Samo sa obnovljenom komunalnom infrastukturom, možemo imati kvalitetne uslove za život. Zato ćemo uskoro i imati otvorenih 15 gradilišta po gradu, gde će se obnavljati postojeći i zastareli vodovodni i kanalizacioni sistemi – istakao je Jovanović. Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac precizirao je da je zamena vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Arse Teodorovića važna kako za stanare ove tako i za okolne ulice.
– Iako je ova ulica mala, ona povezuje vodove drugih ulica i zato je vrlo važna rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže – rekao je Bjelajac.Najavio je i izgradnju dela kanaliazcije u naselju Sadovi u Petrovaradinu, ali samo u ulicama gde su rešeni imovinski pravni odnosi, dok će se u ostalim delovima naselja kanalizacija postavljati kako se pravna pitanja budu rešavala.

(BILSV, 27. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook