Popuniti rupu u Penzionom fondu i zaštititi penzionere

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 01. 2018. | Komentara: 0

Popuniti rupu u Penzionom fondu i zaštititi penzionere

Novi Sad, 08. janur 2018 - Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća Partiju ujedinjenih penzionera Srbije da su funkcioneri PUPS-a godinama članovi Vlade Republike Srbije. Budući da su se, posle više godina u vlasti, ovih dana setili da je potrebna reforma penzionog sistema, pozivamo ih da se više ne zamaraju. Penzioneri su ih prozreli i ovaj predizborni marketing im neće proći.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je to već predlagala, a Klub penzionera LSV ponavlja predlog i poziva sve nadležne da se obezbedi novac za samostalno funcionisanje Penzionog fonda, kako on više ne bi bio na teretu republičkom budžetu i kako penzioneri, koji su čitavog radnog veka ulagali u svoju starost, ne bi ponovo bili u situaciji da se nađu na udaru mera štednje.

Preko 1,7 miliona sadašnjih penzionera tokom svog radnog veka izdvajalo je novac od svog rada, da bi sebi obezbedili starosnu penziju. Ipak, u PIO fondu je u jednom trenutku nedostajalo 58, a danas, prema nekim podacima, oko 30 odsto sredstava koji se nadoknađuju iz republičkog budžeta.

Rešenje za popunjavanje rupe od oko trideset odsto u Penzionom fondu potrebno je pronaći prilikom eventualne prodaje Telekoma, ogromne vojne ili imovine i prostora koje ne koristi Železnica Srbije.

Kada to bude učinjeno i PIO fond funkcionisao samostalno, svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje mora znati šta se s tim novcem radi. To treba da bude institucija koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, po ugledu na modele koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzioneri će biti sigurni.

Tim novcem država ne bi mogla da raspolaže, što bi bio garant i da penzioneri više nikada ne budu na udaru nekih novih ušteda, ili da od stanja u budžetu zavisi mogućnost za minimalni rast penzija koji gubi efekat usled rasta cena računa, hrane i lekova.

Narodna poslanica 
i predsednica 
Kluba penzionera 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nada Lazić




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook