Porodilje i penzioneri trpe zbog nelegitimne promene vlasti u Žitištu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

Porodilje i penzioneri trpe zbog nelegitimne promene vlasti u Žitištu

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton i predsednica Opštinskog odbora LSV Žitište Jelena Sij danas su na zajedničkoj konferenciji za medije osudili napad na na kuću pokranjinskog poslanika Demokratske stranke iz Žitišta Igora Salaka, zapitavši se šta treba da očekuju obični građani kada se ovako postupa sa pokrajinskim poslanikom.

LSV

Marton je, komentarišući prošlonedeljnu nelegitimnu promenu vlasti u Žitištu,  ocenio da je Ministarstvo državne uprave  i lokalne samouprave u sličnoj situaciji sednicu Skupštine opštine Sombor proglasila nezakonitom.
– Ovo je još eklatantniji primer kršenja zakona, pa očekujemo sasvim sigurno da će to i u slučaju Žitišta biti odrađeno. Ako neko ima većinu, pa makar većina napravljena ovako ili onako, u redu, ali mora se poštovati zakonom propisana procedura. Jasno je da je stvar nezakonita i nije dobro da se na ovaj način unosi nemir među građane – istakao je Marton.
- Grupa odbornika u Skupštini opštine Žitište održala je tokom prošle nedelje nelegalnu i nelegitimnu sednicu lokalnog parlamenta koja nije bila u skladu ni sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, niti sa Statutom i privremenim poslovnikom SO Žitište, zbog čega od nadležnih državnih organa očekujemo hitnu reakciju, istakla je funkcionerka LSV i još uvek zamenica predsednika SO Žitište Jelena Sij.
Ona je upozorila da se uvidom u zapisnik sa sporne sednice jasno vidi da joj nije prisustvovalo neophodnih 16 odbornika koji bi činili većinu, zbog čega su odluke koje su tom prilikom donete, uključujući i onu o njenom razrešenju, nelegitimne.
Upozorila je da odbornici ovih dana trpe ogromne pritiske, ali da trpe i građani Žitišta, jer je na neodržanoj sednici trebalo da bude usvojeno nekoliko odluka važnih po njih, između ostalog o pomoći nezaposlenim porodiljama, zatim o refundiranju mesečnih karata unazad pet meseci, kao i odluke za kupovinu ogreva penzonerima.
– Već smo daleko ušli u zimski period, pa se postavlja pitanje kada će se to realizovati. Da ne pričam da je na dnevnom redu i donošenje budžeta koje je sada dovedeno u pitanje – navela je ona i upitala kome je u interesu ovakva situacija u opštini Žitište.
– O ovim dešavanjima mi smo, kao Skupština opštine Žitište, obavestili nadležno sministarstvo kojem smo ukazali na koji način i kako je sazvana sednica i gde smo se ogradili od svih štetnih  posledica koje mogu da nastanu. Takođe, obvestili smo i pokrajinske organe i očekujemo da se oni što brže oglase, a mi ćemo reagovati onako kako nam oni budu naložili – rekla je Jelena Sij.
 
(BILSV, 10. 12. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook