Potreban dogovor među socijaldemokratama u regionu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 03. 10. 2015. | Komentara: 0

Potreban dogovor među socijaldemokratama u regionu

SARAJEVO – Dolazim iz zemlje gde vladaju lopovi, popovi, tajkuni. Zemlje koja se zalaže za saradnju sa susedima, a još nije dogovorila granice, ali ne da nas razdvajaju već da se zna ko kome koliki porez plaća, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV
 
Nacionalisti nas uvalili u migrantsku krizu
 
On je, govoreći na 6. kongresu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, istakao da je migrantska kriza najveća kriza u koju su nas nacionalisti uvalili. Prema njegovim rečima, ta kriza pokazuje da smo svi mi ljudi ugroženi od strane onih koji prodaju ljudsko meso da bi zaradili još malo.
 
- Ako se EU, koja ima 28 članova, drži na interesima, onda će se doći do toga da se ne može napraviti 28 zajedničkih interesa, ali ako će se držati principa, e to je ono čega se drže socijaldemokrate. Sitni interesi vode sitnim rešenjima. Svi mi socijaldemokrate moramo da se pogledamo u oči i da kažemo da nas sve zajedno varaju, kradu upravo oni koji su sebi uzeli tapiju na naciju, državu. Dok se tri hrama naprave, jedna se škola zatvori - to je zemlja iz koje ja dolazim. Ali, da li će vaša biti takva od vas zavisi. Nadam se da neće – kazao je Čanak.
 
Isti problemi u čitavom regionu
 
On je u izjavi za medije neposredno pred početak Kongresa rekao da se čitav region sukobljava sa istim problemima, sa nesrećama koje su zadesile region. Istakao je da je upravo taj kongres dobra prilika da se region okupi.
 
– Nije dovoljno to što su nas nacionalisti podelili po granicama koje su sami iscrtali, nego moramo da se pronađemo između sebe da bismo se zaštitili od nesreća koje nas vrebaju – kazao je lider LSV. Kao primer, naveo je aktuelnu migrantsku krizu, koja bi se, po njegovom mišljenju, daleko lakše rešila kada bi postojao principijelan stav o njoj, ali na žalost takvog dijaloga na državnom vrhu nema.
 
– Zato je važno da se mi socijaldemokrate, barem između sebe, dogovorimo, kako bismo uticali, svako na svoj državni vrh, i skrenuli im pažnju da bez dogovora i saradnje sreće na ovim prostorima nema – kazao je Čanak u izjavi za medije.
 
(BILSV, 03.10.2015)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook