Povećati subvencije, otpisati porez i dati jeftiniju naftu

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećati subvencije, otpisati porez i dati jeftiniju naftu

Novi Sad, 06. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog mera koje je predložio pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo za ublažavanje posledica izazvane sušom na Odboru za poljoprivredu Skupštine APV nisu dovoljne.

LSV

Odbor je predložio da  Razvojni fond Vojvodine odloži plaćanje kredita do 01.07.2018. godine, a Fond za razvoj poljoprivrede ukine kamatu do nove godine, što u neravnopravan položaj dovodi sve ostale poljoprivrednike, koji nisu zadovoljili uslove ove dve institucije. Poljoprivrednici koji su bili „ispod crte“ su digli kredite kod poslovnih banaka i zato je neophodno da se proglasi elementarna nepogoda u svim delovima Vojvodine gde je nastupila, kako bi im poslovne banke na osnovu toga  omogućile da reprogramiraju svoj dug

Predložen je otpis takse i kamate za odvodnjavanje za ovu godinu, a LSV  traži da se i  plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi poljoprivrednicima dali vremena da obezbede sredstva.

Smatramo da je neophodno da  se u delovima Vojvodine gde su najveće posledice elementarne nepogode izazvane sušom povećaju subvencije po hektaru, kako bi poljoprivrednici imali efekta od predložene pomoći. Takođe predlažemo da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po još povoljnijim cenama.

Pošto Lokalne samouprave više nisu u obavezi da nameski troše sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta, LSV predlaže  da se u oblastima gde se proglasi suša otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu.

LSV je sigurna da bi uz mere koje je predložila Odboru za poljoprivredu Skupštine APV bile delimično ublažene katastrofalne posledice suše.

poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Saša Šućurović
 
Saopštenja | Petak, 20. 07. 2018. | Komentara: 0

Mladi Vojvođani masovno odlaze iz zemlje. Kriva država!

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo upozorava javnost na katastrofalne posledice odlazaka građana Vovodine u zemlje inostranstva. Posebno teško stanje je u seoskim sredinama, ali u poslednje vreme je sve masovniji i odlazak ljudi iz gradskih sredina.
Saopštenja | Petak, 20. 07. 2018. | Komentara: 0

Vlast da štiti interes svojih građana, a ne ruske kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Pokrajinsku vladu da javnosti saopšte dokle će NIS kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom iz vojvođanskih oranica crpiti naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi i u kakvom su stanju nalazišta tih energenata u Vojvodini.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 07. 2018. | Komentara: 0

Otezanje suđenja podsticaj za nove napade na antifašiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da na bilo koji način utiče na sudski proces i rad pravosuđa. Ipak, činjenica da ni jedanaest godina nije dovoljno za to da odgovorni za napad na kolonu antifašista 7. oktobra 2007. godine u Novom Sadu budu osuđeni, velika je mrlja na obrazu ove zemlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook