Povećati subvencije, otpisati porez i dati jeftiniju naftu

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećati subvencije, otpisati porez i dati jeftiniju naftu

Novi Sad, 06. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog mera koje je predložio pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo za ublažavanje posledica izazvane sušom na Odboru za poljoprivredu Skupštine APV nisu dovoljne.

LSV

Odbor je predložio da  Razvojni fond Vojvodine odloži plaćanje kredita do 01.07.2018. godine, a Fond za razvoj poljoprivrede ukine kamatu do nove godine, što u neravnopravan položaj dovodi sve ostale poljoprivrednike, koji nisu zadovoljili uslove ove dve institucije. Poljoprivrednici koji su bili „ispod crte“ su digli kredite kod poslovnih banaka i zato je neophodno da se proglasi elementarna nepogoda u svim delovima Vojvodine gde je nastupila, kako bi im poslovne banke na osnovu toga  omogućile da reprogramiraju svoj dug

Predložen je otpis takse i kamate za odvodnjavanje za ovu godinu, a LSV  traži da se i  plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi poljoprivrednicima dali vremena da obezbede sredstva.

Smatramo da je neophodno da  se u delovima Vojvodine gde su najveće posledice elementarne nepogode izazvane sušom povećaju subvencije po hektaru, kako bi poljoprivrednici imali efekta od predložene pomoći. Takođe predlažemo da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po još povoljnijim cenama.

Pošto Lokalne samouprave više nisu u obavezi da nameski troše sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta, LSV predlaže  da se u oblastima gde se proglasi suša otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu.

LSV je sigurna da bi uz mere koje je predložila Odboru za poljoprivredu Skupštine APV bile delimično ublažene katastrofalne posledice suše.

poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Saša Šućurović
 
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 10. 2017. | Komentara: 0

VANU će opet raditi u punom kapacitetu

Pre četrnaest godina, na današnji dan, reosnovana je Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, sa ciljem da naučnici i umetnici najrazličitijih profila iz redova svih  nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, imaju institucionalnu podršku za svoja kreativna ostvarenja
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 10. 2017. | Komentara: 0

Oslobodiocima dugujemo da nastavimo borbu protiv fašizma

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine od srca čestita 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu našem gradu, svim njegovim građankama i  građanima i svima drugima koji ga iskreno vole.
Saopštenja | Nedelja, 22. 10. 2017. | Komentara: 0

Beogradu budžetska rezerva, a ostale opštine na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branka Ružića da li je glasao za odobravanje isplate 100 miliona dinara iz budžetske rezerve gradu Beogradu na poslednjoj sednici Vlade?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook