Povećati subvencije, otpisati porez i dati jeftiniju naftu

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećati subvencije, otpisati porez i dati jeftiniju naftu

Novi Sad, 06. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog mera koje je predložio pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo za ublažavanje posledica izazvane sušom na Odboru za poljoprivredu Skupštine APV nisu dovoljne.

LSV

Odbor je predložio da  Razvojni fond Vojvodine odloži plaćanje kredita do 01.07.2018. godine, a Fond za razvoj poljoprivrede ukine kamatu do nove godine, što u neravnopravan položaj dovodi sve ostale poljoprivrednike, koji nisu zadovoljili uslove ove dve institucije. Poljoprivrednici koji su bili „ispod crte“ su digli kredite kod poslovnih banaka i zato je neophodno da se proglasi elementarna nepogoda u svim delovima Vojvodine gde je nastupila, kako bi im poslovne banke na osnovu toga  omogućile da reprogramiraju svoj dug

Predložen je otpis takse i kamate za odvodnjavanje za ovu godinu, a LSV  traži da se i  plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi poljoprivrednicima dali vremena da obezbede sredstva.

Smatramo da je neophodno da  se u delovima Vojvodine gde su najveće posledice elementarne nepogode izazvane sušom povećaju subvencije po hektaru, kako bi poljoprivrednici imali efekta od predložene pomoći. Takođe predlažemo da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po još povoljnijim cenama.

Pošto Lokalne samouprave više nisu u obavezi da nameski troše sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta, LSV predlaže  da se u oblastima gde se proglasi suša otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu.

LSV je sigurna da bi uz mere koje je predložila Odboru za poljoprivredu Skupštine APV bile delimično ublažene katastrofalne posledice suše.

poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Saša Šućurović
 
Saopštenja | Subota, 20. 01. 2018. | Komentara: 0

Ozbiljnije shvatiti proces pridruživanja Evropskoj uniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama se snažno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.
Devedesetih godina je takva politika posmatrana kao izdajnička jeres, a danas velika većina političkih aktera zastupa tu poziciju.
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2018. | Komentara: 0

Sputnjik pokušava da zaplaši Čanka i LSV pretnjama porodici

Nepunih pet sati nakon gostovanja na televiziji Pink, na kojoj je ukazao da ubistvo Olivera Ivanovića i destabilizacija regiona odgovara interesima vladajućeg režima u Ruskoj Federaciji  ruska medijska kuća Sputnjik objavila je komentar ilustrovan fotografijom na kojoj je pored njega i član njegove porodice.
Iz medija | Petak, 19. 01. 2018. | Komentara: 0

Pronalaženjem ubice Ivanovića sprečiti destabilizaciju prostora

Najvažnija stvar sada je pronaći počinioce i nalogodavce, kao  i milje iz kojeg je poteklo ubistvo Olivera Ivanovića kako bi se sprečila dalja destabilizacija ovog prostora, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je dodao i da ne razume poteze kosovske administracije koja nije dozvolila uključivanje nadležnih organa Republike Srbije u istragu, ali i ocenio da sama destabilizacija Balkana uopšte, ide u prilog Rusiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook