Protivpožarna obuka u vrtiću "Vendi"

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Protivpožarna obuka u vrtiću "Vendi"

NOVI SAD - Vatrogasna brigada Novog Sada organizovala je danas obuku protivpožarne zaštite dece u vrtiću "Vendi" predškolske ustanove Radosno detinjsto. Osnovnu obuku prošlo je oko stotinu dece ovog vrtića, a mališanima je, pored objašnjavanja šta da rade u kriznim situacijama, pokazana i oprema vatrogasaca.

LSV

Današnjoj obuci prisustvovali su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, načelnik Uprave za vanredne situacije pri MUP-u Boško Pilipović i načelnik Vatrogasne brigade Novog Sada Dragoslav Klisura.
- Obuka protivpožarne zaštite važna je za sve uzraste, kako bi mladi znali šta da čine u kriznim situacijama - izjavio je Jovanović. On je dodao će kroz razgovor sa vatrogascima, deca steći elementarno znanje o protivpožarnoj zaštiti.
- Mi smo proteklih nekoliko meseci razgovarali sa vatrogascima, sa Upravom za obrazovanje i sa ljudima iz Hitne pomoći, da se krene s edukacijom mladih, kako predškolskog tako i školskog uzrasta, sa ciljem da sva deca dobiju znanje o protipožarnoj zašiti, ali i o prvoj pomoći u takvim situacijama - podsetio je Jovanović.

Predsednik novosadskog parlamenta je objasnio da do sledeće školske godine Uprava za obrazovanje, zajedno sa vatrogascima i sa službom Hitnom pomoći, treba da napravi program po kojem bi novosadska deca stekla elementarna znanja iz protivpožarne zaštite i pružanja prve pomoći.

Tokom današnje obuke, vatrogasci su deci objašnjavali šta da učine ukoliko se opeku, šta da čine ako izbije požar, koga da zovu i druge slične kritične situacije. Komandir odeljenja Vatrogasne brigade Novi Sad Robert Varadi kaže da Vatrogasna brigada edukuje decu tako što odlazi u ustanove ili deca na obuku dolaze u jedinicu.
- Cilj edukacije jeste upoznavanje dece sa požarima, opasnostima koje vrebaju, a sve kako bi prepoznali kritične situacije, prevladali strah i izbegli da do požara uopšte i dođe - istakao je Varadi.

(BILSV, 12.06.2012.)Odbori LSV | Petak, 23. 10. 2020. | Komentara: 0

Nema boljeg i značajnijeg imena za novi most od - Most 23. oktobra!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građanima i građankama 76. godišnjicu od oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 10. 2020. | Komentara: 0

LSV: Sprečiti divljanje ekstremista

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne državne organe da spreče okupljanje desnih ekstremista koje je najavljeno za večeras, povodom otvaranja umetničkog festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu. 

Izjave | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Sintagma Srpski svet je Velika Srbija za one sa jeftinim ulaznicama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da bi moglo da se dogodi da Vlada Srbije biti imenovana sutra, a da se do sada čekalo da bi se „pokazalo ko je nervozniji i ko će za koga i kod koga lobirati i za šta“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook