Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemorakta Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će Predsedništvo stranke 10. decembra razgovarati o eventualnom učešću na trećem sastanku koji se održava u okviru dijaloga o izbornim uslovima u Narodnoj skupštini, uz posredovanje predstavnika EP, a koji je zakazan za petak.

LSV

LSV je, kako navodi, iznenađena stavovom Evropskog parlamenta, čiji su zvaničnici prošli put na sastanak pozvali samo deo opozicije, odnosno „grupacije koje se predstavljaju kao zastupnici ruskih interesa“.

- Ako EU želi da definiše stavove prema Srbiji na taj način, duboko greši - rekao je Kostreš za Tanjug i dodao da će LSV, bez obzira što zalaže za evrointegracije koje, ističe, nemaju alterantivu, razmisliti da li želi da učestvuje u takvim razgovorima.

- Razmislićemo, jer nam se čini da razgovori liče na frarsu - rekao je Kosteš i dodao da se u LSV nadaju da je takvo ponašenje - odabir sagovornika - rezultat nesnalaženja i loših informacija, a ne odluke da se mora razgovarati sa onima koji „protežiraju ruske, a ne i evropske stavove“.

(SzILSV, 08.12.2019)
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook