Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemorakta Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će Predsedništvo stranke 10. decembra razgovarati o eventualnom učešću na trećem sastanku koji se održava u okviru dijaloga o izbornim uslovima u Narodnoj skupštini, uz posredovanje predstavnika EP, a koji je zakazan za petak.

LSV

LSV je, kako navodi, iznenađena stavovom Evropskog parlamenta, čiji su zvaničnici prošli put na sastanak pozvali samo deo opozicije, odnosno „grupacije koje se predstavljaju kao zastupnici ruskih interesa“.

- Ako EU želi da definiše stavove prema Srbiji na taj način, duboko greši - rekao je Kostreš za Tanjug i dodao da će LSV, bez obzira što zalaže za evrointegracije koje, ističe, nemaju alterantivu, razmisliti da li želi da učestvuje u takvim razgovorima.

- Razmislićemo, jer nam se čini da razgovori liče na frarsu - rekao je Kosteš i dodao da se u LSV nadaju da je takvo ponašenje - odabir sagovornika - rezultat nesnalaženja i loših informacija, a ne odluke da se mora razgovarati sa onima koji „protežiraju ruske, a ne i evropske stavove“.

(SzILSV, 08.12.2019)
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook