Republika uplatila prvi deo duga AP Vojvodini

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Republika uplatila prvi deo duga AP Vojvodini

BEOGRAD – Republička vlada uplatila je vojvođanskoj vladi 667 miliona dinara, kao deo duga za budžet namenjenog finansiranju kapitalnih investicija u pokrajini, potvrđeno je za Politiku, a portparpolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ističe da svake godine postoji isti problem jer ne može tačno da se izračuna koliko iznosi sedam odsto za Vojvodinu, niti ko treba da ih obezbedi.

Aleksandra Jerkov

- Premijer Cvetković je vrlo ispravno rekao da to piše u Ustavu, ali ne i da je Republika Srbija dužna da te pare obezbedi. Sve bi bilo drugačije ako bi Vojvodina imala izvorne prihode, jer da ima načina sebi bi obezbedila mnogo više od osam milijardi. Pratićemo šta se dešava sa isplatom ostatka duga, i reagovaćemo ako bude potrebe. Ali oko toga su angažovani samo LSV i SVM. Zašto ćuti Bojan Pajtić i pokrajinska administracija – zapitala je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05. 11. 2011.)
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 12. 2020. | Komentara: 0

Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad žele da danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, podsete javnost na to da ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom jesu i moraju biti svakodnevni zadatak, ne samo institucija, nego i svih građana.
Izjave | Utorak, 01. 12. 2020. | Komentara: 0

Nisu važni glasovi, nego promene u ovoj zemlji

Svet posle korone biće mnogo drugačiji i tražiće nova rešenja, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Happy rekao da je ono najosnovnije da što više ljudi preživi koronu. Rekao je i da je njegov primarni cilj u politici da se čuje drugačije mišljenje od onog kojim se građanima puni mozak.
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook