Ne dozvoliti da Elektrovojvodinu zadesi sudbina NIS-a!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 11. 2013. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da Elektrovojvodinu zadesi sudbina NIS-a!

NOVI SAD, 19. novembar - Ako sutra na Upravnom odboru Elektroprivrede Srbije bude usvojen predlog v.d. direktora Aleksandra Obradovića o firmiranju jednog, centralizovanog, Operatora distributivnog sistema, to će biti i poslednji ekser koji će od Elektrovojvodine napraviti puki šalter.

LSV

Nakon što je u avgustu Elektrovojvodina posle pola veka prestala da bude dovoljno dobra da naplaćuje utrošenu električnu energiju na području Vojvodine, nego je to počelo da umesto nje radi EPS Snabdevanje (preduzeće sa sedištem u Beogradu), sutra bi centralizacija trebalo da ide do kraja.

Formiranjem jednog Operatora distributivnog sistema koje namerava Obradović, umesto dosadašnjih pet privrednih društava bilo bi jedno u Beogradu. Konkretno, to znači da se Elektrovojvodini oduzimaju sredstva, inegrencije i – imovina. Sve ono što su građani Vojvodine stvarali više od pola veka.

Takav potez pritom, nema utemeljenje u Zakonu o energetici, niti to od nas traži međunarodna zajednica, a Obradović pokušava da ga opravda navodnom brigom o potrošačima i ujednačavanjem cene mrežarine. Ono što pritom prećutkuje jeste da postoje i drugi načini da se potrošačima olakša, kao i da bi njegovom metodom struja za privredu ali i indivuidualne potrošače u Vojvodini i Beogradu trebalo da poskupi između 16 i 23 odsto!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, Ministarstvo energetike, ali i Skupštinu i Vladu Vojvodine da se jasno odrede prema samovoljnim potezima v.d. direktora Elektroprivrede Srbije. Iskustvo sa NIS-om nas uči da se nešto centralizuje i upropaštava kada neko želi da ga brzo, jeftino i bez pitanja proda.

Vojvodina ne sme dozvoliti da sudbina NIS-a zadesi i Elektrovojvodinu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook