Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Ponedeljak, 17. 09. 2018. | Komentara: 0

Ministri da odgovore: kada će gorivo prestati da poskupljuje?

LSV poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministre energetike i finansija Aleksandra Antića i Sinišu Malog, da javnosti saopšte kada će gorivo u Srbiji prestati da poskupljuje i šta tačno čine da bi ono pojeftinilo?
Saopštenja | Nedelja, 16. 09. 2018. | Komentara: 0

Manjinski mediji ugašeni, a Ministarstvo se hvali uspesima

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zalaganje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za poboljšanje položaja nacionalnih zajednica, u velikoj meri, samo deklarativno. Nadležni u ovom važnom vladinom resoru već dve godine govore o znatnom poboljšanju ambijenta u kojem žive pripadnici nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Prekinuti ćutanje! Smeniti Radetu, a Šešelju oduzeti mandat!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je skandalozno što potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije Vjerica Radeta još nije smenjena sa svog položaja. Kao što je poznato, Radeta je krajem jula na vest o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“ na najvulgarniji način uvredila sve žrtve pokolja u Srebrenici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook