Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Nije dovoljno samo ukinuti zakon, obeštetite penzionere!

Ukidanje Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija ne sme da isključi obeštećenje penzionera za novac koji im je zakinut proteklih godina. Penzioneri nisu i ne mogu da zaborave da je Zakon, koji je najavljivan i usvojen kao privremeni, navršio četiri godine.
Saopštenja | Ponedeljak, 17. 09. 2018. | Komentara: 0

Ministri da odgovore: kada će gorivo prestati da poskupljuje?

LSV poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministre energetike i finansija Aleksandra Antića i Sinišu Malog, da javnosti saopšte kada će gorivo u Srbiji prestati da poskupljuje i šta tačno čine da bi ono pojeftinilo?
Saopštenja | Nedelja, 16. 09. 2018. | Komentara: 0

Manjinski mediji ugašeni, a Ministarstvo se hvali uspesima

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zalaganje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za poboljšanje položaja nacionalnih zajednica, u velikoj meri, samo deklarativno. Nadležni u ovom važnom vladinom resoru već dve godine govore o znatnom poboljšanju ambijenta u kojem žive pripadnici nacionalnih zajednica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook