Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Subota, 29. 09. 2018. | Komentara: 0

Prestanite sa verbalnim linčovanjem, jer je to put do fizičkog nasilja

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da verbalno nasilje, u kojima prednjače vlast i mnogi mediji, prestane jer je to skoro siguran put, kako se to pokazalo na mnogobrojnim primerima, u fizičko nasilje.
Saopštenja | Sreda, 26. 09. 2018. | Komentara: 0

Srbija mora očuvati svoju jezičku raznolikost

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas obeležava Evropski dan jezika. Na inicijativu Saveta Evrope, Evropski dan jezika proslavlja se od 26. septembra 2001.godine.
Saopštenja | Utorak, 25. 09. 2018. | Komentara: 0

Ispraviti nepravilnosti i ubrzati Zakon o klimatskim promenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da ubrza rad na donošenju Zakona o klimatskim promenama i ispravi sve nepravilnosti uočene u Nacrtu tog zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook