Odličan odziv za prikupljanje potpisa u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 11. 2015. | Komentara: 0

Odličan odziv za prikupljanje potpisa u 70 mesta širom Vojvodine

NOVI SAD, 15. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV
 
- Veoma smo zadovoljni odzivom građanki i građana. Ovakva reakcija građana je veliki podsticaj da iznesemo čitavu inicijativu do kraja i izborimo se za naše vojvođanske paore, kao što smo to učinili pre četiri godine kada smo zaustavili godišnju registraciju traktora i kao što se borimo sve ovo vreme. Ono što je takođe važno jeste da se uočava da i u gradskim sredinama ljudi shvataju važnost zaštite vojvođanskih poljoprivrednika i vojvođanske zemlje – izjavio je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i pokrajinski poslanik Robert Kolar.

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. 

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

- Niko ne dovodi u pitanje želju ligašica i ligaša i svih građanki i građana Vojvodine da što pre i najbržim mogućim koracima uđemo u EU, ali to ne znači da nas bilo ko uslovljava da poput svih drugih članica EU nemamo pravo da donesemo potrebne zakone kojima ćemo zaštititi naše paore i staviti ih u ravnopravan položaj, u cilju podsticanja poljoprivredne proizvodnje i malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava - naglasio je Kolar.



Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook