Odličan odziv za prikupljanje potpisa u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 11. 2015. | Komentara: 0

Odličan odziv za prikupljanje potpisa u 70 mesta širom Vojvodine

NOVI SAD, 15. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV
 
- Veoma smo zadovoljni odzivom građanki i građana. Ovakva reakcija građana je veliki podsticaj da iznesemo čitavu inicijativu do kraja i izborimo se za naše vojvođanske paore, kao što smo to učinili pre četiri godine kada smo zaustavili godišnju registraciju traktora i kao što se borimo sve ovo vreme. Ono što je takođe važno jeste da se uočava da i u gradskim sredinama ljudi shvataju važnost zaštite vojvođanskih poljoprivrednika i vojvođanske zemlje – izjavio je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i pokrajinski poslanik Robert Kolar.

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. 

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

- Niko ne dovodi u pitanje želju ligašica i ligaša i svih građanki i građana Vojvodine da što pre i najbržim mogućim koracima uđemo u EU, ali to ne znači da nas bilo ko uslovljava da poput svih drugih članica EU nemamo pravo da donesemo potrebne zakone kojima ćemo zaštititi naše paore i staviti ih u ravnopravan položaj, u cilju podsticanja poljoprivredne proizvodnje i malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava - naglasio je Kolar.



Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook