Usmerite se na razvoj društva, a ne na provociranje suseda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 11. 2018. | Komentara: 0

Usmerite se na razvoj društva, a ne na provociranje suseda

Novi sad, 22. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u Srbiji, a pre svega pojedine ministre u Vladi, da prestanu sa provokatorskim izjavama i politikom sukoba u regionu. Podsećamo da je Srbija priznala sve svoje susede, kao nezavisne i suverene države i vlast ima obavezu da se prema toj činjenici odnosi dosledno i odgovorno.

LSV

To znači da se mora uvažiti da i Crna Gora i Makedonija imaju svoje interese i u međunarodnim institucijama glasaju u skladu sa njima, a ne u skladu sa trenutnim očekivanjima Srbije.

Naši susedi ne mogu plaćati cenu pogrešne politike koju je Srbija vodila na Kosovu u vreme Slobodana Miloševića. Uvrede koje je Aleksandar Vulin uputio Crnoj Gori i Makedoniji primer su sramotne i ratnohuškačke retorike, koja će najviše štete naneti samoj Srbiji. Država koja ima Vulina za ministra ne može obezbediti svojim građanima mirnu i prosperitetnu budućnost.

LSV podseća da je Srbija po ekonomskim parametrima jedna od najnerazvijenijih država u regionu i da ima najniže plate i penzije u regionu. Zbog toga, smatramo da je vreme da ministri u Vladi Srbije prestanu da se bave našim susedima i počnu da se koncentrišu na ogromne probleme u našem društvu. Srbija neće izaći iz teške situacije u kojoj se nalazi dok njena politička elita ne počne svoje napore da usmerava na razvoj i oporavak našeg društva, a ne na stalnu pretenziju da upravlja našim susedima.

Srbija ne može biti ostrvo na Balkanu. Svi naši susedi su se, za razliku od Srbije, jasno opredelili za evroatlanske integracije i u skladu sa tim se ponašaju. LSV smatra da Srbija mora da se suoči sa realnošću, povuče bolne i hrabre poteze, jer samo tako može početi oporavak. Izazivanje konflikata sa susedima i održavanje „zamrznutog konflikta“ na Kosovu najviše šteti samoj Srbiji i njenim građanima. Mir i stabilnost u regionu, pomirenje i dobrosusedstvo najpreči su interesi svih građana. LSV poziva sve činioce vlasti u Beogradu da se u skladu sa tim ponašaju i deluju.
 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook