Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 26. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić izrazila je nadu da će, do kraja godine, biti otvorena još četiri pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom. Tepićeva je, tokom susreta članova odbora, u Domu Narodne skupštine, sa poslanicom Bundestaga Iris Eberl, članicom nemačkog Odbora za pitanja EU, takođe, podsetila na značajan korak načinjen otvaranjem pregovaračkih poglavlja 23 i 24.
 
 LSV

Tom prilikom, Tepićeva je izrazila nadu da će, "u skladu sa realističnim pogledom na trenutak i situaciju, za vreme predsedavanja Republike Slovačke Savetom Evropske unije, biti otvorena i poglavlja 5, 20, 25 i 26, od kojih bi poslednja dva brzo mogla biti i zatvorena". Ona je, kako je saopštilo skupštinsko Odeljenje za odnose sa javnošću, na sastanku nemačkoj parlamentarki poželela dobrodošlicu i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju Nemačka pruža Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Istakla je važnost uloge Odbora za evropske integracije u razmatranju predloga pregovaračkih poglavlja koje dobija od Vlade Republike Srbije, kao glavnog pregovarača u procesu evrointegracija. Osvrnula se i na migrantsku krizu, kao akutnu i globalnu temu, ističući da joj je Srbija solidarno pristupila, kao i da je spremna da solidarno učestvuje u njenom daljem rešavanju.

U saopštenju se navodi da je Iris Eberl zahvalila na dobrodošlici i istakla da je počastvovana velikim odzivom narodnih poslanika na sasatanak. Izrazila je zadovoljstvo značajnom prisutnošću nemačkih kompanija u Srbiji, u šta se kako je istakla i sama uverila na putu kroz Srbiju.
 
(BILSV, 26. 08. 2016)





Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook