Tomislav Nikolić pokazuje kako bi vladao kao predsednik

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Tomislav Nikolić pokazuje kako bi vladao kao predsednik

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas da nervoza Tomislava Nikolića pokazuje da mu je očigledno postalo jasno da će i po četvrti put izgubiti predsedničku trku u Republici Srbiji, pa da sada za to traži krivce u svemu i svakome, osim u sebi i svojoj stranci.

Aleksandra Jerkov

Kako je navela, danas je na stranačku adresu dobila Nikolićevu tužbu u kojoj zahteva odštetu od 200 miliona dinara zbog nanošenja duševnog bola povodom toga što ga je pitala gde je i kada diplomirao. Jerkova je istakla da bi bilo koji političar u Evropi, u koju se Nikolić ovih dana zaklinje, pokazao diplomu i obrazložio zbog čega je došlo do zabune i zbog čega je nastala greška u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Potraga za izlazom iz trke

– Ovim optužbama o izbornoj prevari, time što tuži i mene i medije koji pišu o postavljanju pitanja koja su normalna, a za koja on drži da su neprijatna, Tomislav Nikolić očigledno traži izlaz iz ove trke – navela je Jerkova.  Kako je istakla, tužbom zbog pitanje gde je, kada i pod kojim uslovima diplomirao, Nikolić šalje jasnu poruku o tome kako bi Srbija izgledala ukoliko bi on sutra u njoj došao na vlast.

– To je isti čovek koji je tvrdio da će preispitati presude Legiji, Dragoljubu Milanoviću, koji je pronalazio opravdanja za ratne zločine Ratka Mladića, koji je izjavljivao da nema nameru da poštuje odluke Vlade Srbije u dijalogu Beograda i Prištine. Koji dnevno menja svoju politiku kada su u pitanju važna državna pitanja – upozorila je ona.

Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica

Jerkova je upitala i kako bi Nikolić sutra, ukoliko bi bio izabran za predsednika Srbije, odgovarao na sva ona pitanja za koja on drži da su neugodna: o tome kako će Srbija izgledati, da li će biti u miru ili u ratu, o razvoju zemlje, o kreditima, ili odnosima u regionu, posebno pošto je reč o osobi koja je 17 godina godina bila jedna od perjanica politike Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica. Srbija bi se tada, navodi Jerkova, vratila u devedesete godine kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić obnašali važne državne funkcije.
– Mislim da se mediji u Srbiji još sećaju Aleksandra Vučića kao ministra informisanja, zatvaranja medija i očigledno je da, iako su bedževi sa likom Vojislava Šešelja skinuti sa njihovih revera, ništa se u njihovom ponašanju nije promenilo – navela je portparolka LSV.  

Bez prava na duševnu bol

Aleksandra Jerkov je istakla da je posebno skandalozno to što Nikolić traži obeštećenje zbog duševnog bola, jer je 17 godina vodio politiku koja je proizvela kolone izbeglica u Srbiji, koja je izazvala desetine hiljada izgubljenih života, uvukla Srbiju u rat sa celim svetom i upropastila stotine hiljada sudbina ljudi koji žive ovde.

– Jedini duševni bol koji predsednički kandidati u ovoj kampanji imaju pravo da osećaju, to je duševni bol zbog teške situacije u zemlji. To je duševni bol zbog situacije sa Kosovom, to je briga za proces evropskih integracija i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. I to su teme na osnovu kojih kandidati imaju pravo da osećaju duševni bol, a ne zbog toga što ih neko pita da narodu u ovoj zemlji pruže one činjenice koje bi svakako morale biti dostupne javnosti – zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 05. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook