U Vojvodini će uskoro doći do promena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 04. 2014. | Komentara: 0

U Vojvodini će uskoro doći do promena

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da mu do sada nije ponuđeno da bude predsednik skupštine, ali da je spreman da pomogne ukoliko to bude trebalo, jer nije dobro da iz jedne stranke budu predsednik, premijer i predsednik skupštine.

LSV

Čanak je novinarima rekao da je ideja o rotiranju na mestu predsednika parlamenta potpuno nova, da ima argumente i za i protiv i da je treba dobro sagledati, te da je s jedne strane dobro da ne bude monopolizacije, ali da s druge on ne zna koliko je dobro da se predsednik menja na godinu dana, jer nije bez razloga predviđeno da ta funkcija bude na četiri godine. On je izrazio bojazan da za godinu dana može malo da se uradi sa te pozicije, ali da ta ideja ima u sebi elemente demokratskog parlamentarizma, koji se, kako je ocenio, u Srbiji ne primenjuje dovoljno.

– U ovom trenutku parlamentarizam kao ideja je potcenjen i svako ko može da pomogne treba to i da uradi, pa mogu i ja da pomognem ako neko smatra da treba –  rekao je Čanak. Na pitanje šta očekuje od novog saziva parlamenta, Čanak je izrazio bojazan da postoji veliki disbalans između vlasti i opozicije.

– Osećam veliku strepnju, ovakav disbalns vlasti i opozicije je zastrašujuć – rekao je Čanak. Lider LSV je rekao i da očekuje da će novi saziv parlamenta razmatrati i doneti novi ustav Srbije kao i da je siguran da će vrlo brzo u Vojvodini "doći do određenih promena". Govoreći o situaciji u Vojvodini, on je novinarima uoči početka konstituisanja novog saziva Skupštine Srbije naveo da tu nema mnogo šta da kaže, da je pitanje Vojvodine ustavno pitanje i da veruje da će ovaj saziv razmatrati sledeći ustav Srbije.

– U tom svetlu ne znam šta da kažem, siguran sam da će u Vojvodini vrlo brzo doći do određenih promena – rekao je Čanak, ali nije naveo konkretno na kakve promene misli.

(BILSV, 16. 04. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook