U Vojvodini nikome ne sme biti ugrožena bezbednost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

U Vojvodini nikome ne sme biti ugrožena bezbednost

NOVI SAD - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović osudio je danas najoštrije vandalizme kojima su širom Vojvodine napadane pekare čiji vlasnici su pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV

Na konferenciji za novinare održanoj u Novom Sadu, ispred jedne od pekara napadnutih u sredu uveče, Jovanović je u ime Sekretarijata osudio sve divljačke napade koji su se u Vojvodini desili u protekla tri dana, od Sombora, Stare Pazove, Pančeva, Vršca i Novog Sada i pozvao nadležne organe da što hitnije reaguju.

– Ono što je zajedničko za sve ove napade, koji su postali svakodnevni, su dve stvari: prva je da su vlasnici ovih pekara uglavnom Albanci, a druga stvar je da niko od počinilaca do sada nije osumnjičen, priveden, saslušan niti je bilo ko uhapšen – naveo je Jovanović.

Komentarišući navode po kojima je policija vlasniku razbijene pekare poručila da neće reagovati jer su razbijena samo dva stakla te da je materijalna šteta mala, Jovanović je pitao šta je potrebno da se desi da policija počne da radi svoj posao, da sprovodi zakone i poštuje Ustav.  

– Ako imamo dva razbijena stakla jedno veče i niko ne čini ništa povodom toga, onda vidimo da u roku od tri dana imamo samo u Novom Sadu tri potpuno demolirana i upaljena objekta – istakao je zamenik pokrajinskog sekretara. Jovanović je ukazao da se u Vojvodini ljudi ne dele po nacionalnoj pripadnosti, veroispovesti, jezičkoj ili bilo kojoj drugoj podeli, nego po tome da li je čovek dobar ili loš.

– Niko, apsolutno niko u Vovjodini ne sme da bude predmet napada i svako mora da shvati da njegova bezbednost ne sme da bude ugrožena, kao ni bezbednost njegove porodice ili njegovo vlasništvo – istakao je Aleksandar Jovanović.

– Još jednom upućujem apel prema policiji da počnu odmah hitno da pronalaze počinioce. Jer, ako ništa ne radimo tri dana, doći ćemo u situaciju da će možda večeras biti ne tri, nego 33 objekta upaljena, da će nekome biti razbijena glava i da ćemo doći do situacije da više niko neće moći da reaguje niti da zaustavi – istakao je Jovanović ukazujući da je Vojvodina sačinjena od različitosti koje su njeno bogatstvo i prednost.

(BILSV, 17. 10. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook