Ukinuti slavu Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako za Radio 021 kaže portparolka Lige Aleksandra Jerkov, besmisleno je da grad u kom živi puno ateista i ljudi drugih veroispovesti slavi pravoslavni Đurđic.

- Ukoliko postoji potreba da Novi Sad obeležava neki praznik, postoji mnoštvo datuma iz gradske istorije koji bi se mogli obeležavati umesto gradske slave. Takvi datumi bi značili svim građanima, a ne samo jednom delu, jer u Novom Sadu živi veliki broj građana koji su drugih veroispovesti i ateista - navodi Jerkov. Podsetimo, Đurđic je postao slava Novog Sada 2007. godine, kada su je po hitnom postupku izglasali odbornici radikala, socijalista i DSS-a, koji su tada bili većina u gradskom parlamentu. Novosadska opozicija tada nije glasala za ovu odluku - predstavnici LSV i G17 su smatrali da se na taj način unose podele među Novosađane, dok su demokrate imale zamerke na proceduru.

(BILSV, 22. 11. 2011.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook