Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 05. 2018. | Komentara: 0

Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta

Novi Sad, 27. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodina poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što kraćem roku upozna javnost sa svim troškovima rada Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, čiji rad kontroliše bivši predsednik države Tomislav Nikolić.

LSV

Kao što je poznato, Nikolić je po isteku mandata predsednika od strane Vlade imenovan za prvog čoveka Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Tada je formirana i pripadajuća Kancelarija saveta, koja je vrlo brzo dobila i direktora, inače bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Javnost je nedavno saznala da je za rad ove Kancelarije iz budžeta već izdvojeno preko 80 miliona dinara!

Tražimo odgovor na pitanje na šta je potrošen ovaj astronomski iznos i koji su rezultati rada Nacionalnog saveta.

Predsednički mandat Tomislava Nikolića obeležen je brojnim primerima njegove neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti, a očito je da je iste manire preselio i na novu funkciju.

Privredna saradnja Srbije sa zemljama Evrope i sveta je veoma bitna, pa je kranje neozbiljno što je Vlada Srbije ovu funkciju poverila Nikoliću.

Srbija ima ministarstvo koje se bavi investicijama, Privrednu komoru, asocijacije privrednika i sasvim je jasno da je na ovim institucijama i organizacijama posao privlačenja investicija.

Vlada Republike Srbije dužna je da dâ odgovore na ova postavljenja pitanja!
 
Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook