Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 27. 05. 2018. | Komentara: 0

Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta

Novi Sad, 27. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodina poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što kraćem roku upozna javnost sa svim troškovima rada Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, čiji rad kontroliše bivši predsednik države Tomislav Nikolić.

LSV

Kao što je poznato, Nikolić je po isteku mandata predsednika od strane Vlade imenovan za prvog čoveka Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Tada je formirana i pripadajuća Kancelarija saveta, koja je vrlo brzo dobila i direktora, inače bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Javnost je nedavno saznala da je za rad ove Kancelarije iz budžeta već izdvojeno preko 80 miliona dinara!

Tražimo odgovor na pitanje na šta je potrošen ovaj astronomski iznos i koji su rezultati rada Nacionalnog saveta.

Predsednički mandat Tomislava Nikolića obeležen je brojnim primerima njegove neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti, a očito je da je iste manire preselio i na novu funkciju.

Privredna saradnja Srbije sa zemljama Evrope i sveta je veoma bitna, pa je kranje neozbiljno što je Vlada Srbije ovu funkciju poverila Nikoliću.

Srbija ima ministarstvo koje se bavi investicijama, Privrednu komoru, asocijacije privrednika i sasvim je jasno da je na ovim institucijama i organizacijama posao privlačenja investicija.

Vlada Republike Srbije dužna je da dâ odgovore na ova postavljenja pitanja!
 
Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena PapugaIz medija | Nedelja, 16. 06. 2019. | Komentara: 0

Intervju Milivoj Bešlin: Istorijsku istinu ne bi trebalo da utvrđuje sud

"Svedočim pred Višim sudom u Valjevu. Tužiteljka se žalila na rešenje o rehabilitaciji. Sudija je korektan i profesionalan. Iako me satima ispituje, često i na okolnosti koje nisu relevantne ili se meni tako čini, trudi se da pokaže širinu. Advokat predlagača Kalabićeve rehabilitacije u jednom trenutku me pita mislim li zaista da su svedoci 1945. pred Državnom komisijom mogli da se sećaju šta se dogodilo dve ili tri godine ranije", počinje priču o svom svedočenju u procesu za rehabilitaciju Nikole Kalabića istoričar Milivoj Bešlin.
Saopštenja | Nedelja, 16. 06. 2019. | Komentara: 0

Gradonačelnik Janjić da kaže zašto još nema zdrave pijaće vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da pogleda kalendar koji se nalazi u njegovom kabinetu. Janjić će lako primetiti da je 16. jun, a to može da ga podseti na izjavu koju je dao 8. maja.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook