Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 27. 05. 2018. | Komentara: 0

Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta

Novi Sad, 27. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodina poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što kraćem roku upozna javnost sa svim troškovima rada Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, čiji rad kontroliše bivši predsednik države Tomislav Nikolić.

LSV

Kao što je poznato, Nikolić je po isteku mandata predsednika od strane Vlade imenovan za prvog čoveka Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Tada je formirana i pripadajuća Kancelarija saveta, koja je vrlo brzo dobila i direktora, inače bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Javnost je nedavno saznala da je za rad ove Kancelarije iz budžeta već izdvojeno preko 80 miliona dinara!

Tražimo odgovor na pitanje na šta je potrošen ovaj astronomski iznos i koji su rezultati rada Nacionalnog saveta.

Predsednički mandat Tomislava Nikolića obeležen je brojnim primerima njegove neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti, a očito je da je iste manire preselio i na novu funkciju.

Privredna saradnja Srbije sa zemljama Evrope i sveta je veoma bitna, pa je kranje neozbiljno što je Vlada Srbije ovu funkciju poverila Nikoliću.

Srbija ima ministarstvo koje se bavi investicijama, Privrednu komoru, asocijacije privrednika i sasvim je jasno da je na ovim institucijama i organizacijama posao privlačenja investicija.

Vlada Republike Srbije dužna je da dâ odgovore na ova postavljenja pitanja!
 
Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena PapugaSaopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada. Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama.
Iz medija | Subota, 20. 10. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da se formira Vojvođanski front

Srbija ako bi išla ka zamrznutom konfliktu, išla bi ka samoizolaciji. Pregovori između Beograda i Prištine su trenutno u blokadi, jer obe strane žele da time izvrše pritisak na velike sile kako bi im dale odrešene ruke za razmenu teritorija ili "korekciju granica", kako oni to govore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook