Vlast da prestane sa pritiskom na medije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 11. 01. 2019. | Komentara: 0

Vlast da prestane sa pritiskom na medije

Novi Sad, 11. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se protivi pritisku vlasti na medije, gde oni koji prihvataju ulogu servisa vlasti zasipaju građane lažima i poluistinama, dok oni mediji koji odbiju poslušničko izveštavanje doživljavaju najbrutalniju satanizaciju i svakakve vrste opstrukcije.

LSV

Istraživanja koja su pokazala da je u tri prorežimska tabloida, na prednjim stranama, objavljeno više od 700 lažnih vesti, samo u toku prošle godine, govore o veličini i težini pritiska cenzure i što je još simptomatičnije, sve prisutnije autocenzure. 

Neodoljiva želja vlasti da kontroliše svaku javno izgovorenu reč i spreči svaku kritiku svog rada pokazala se i kroz, još uvek potpuno nerazjašnjenu, ali svima jasnu, kupoprodajnu avanturu između Kopernikusa, Telekoma i televizija Prva i O2.  

Uvereni da je posao sumnjiv, u NUNS-u i pojedinim nevladinim organizacijama tražili su brzu istragu i upozorili da je na delu dalje urušavanje medijskih sloboda i medijskog pluralizma. Od istrage su dobili samo odgovor ministra kulture Vladana Vukosavljevića da je „kupovina televizija O2 i Prva obavljena u skladu sa zakonom“. 

Zastrašivanje i sluđivanje javnog mnjenja lavinom bombastičnih vesti koje najavljuju ratove, atentate i katastrofe, kao pomoć u učvršćivanju vlasti, nije svojstvo demokratskih sistema vlasti i ako vladajući režim pretenduje da nosi taj epitet mora dozvoliti medijima da rade svoj posao na profesionalan način.


Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena SubotićIzjave | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaka kazna Karadžiću je premala

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je svaka kazna Radovanu Karadžiću premala. n je naveo i da „nažalost misli da će reakcije iz Srbije o presudi Karadžiću, odnosno reakcije aktuelne vlasti i samoproklamovane opozicije poslati jako lošu poruku iz Srbije“.
Izjave | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Nisam dogovorio sa Vučićem održavanje sednice

Narodni poslanik i predsednik Lige socijaldemokratra Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da nije sa predsednicom parlamenta Majom Gojković i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se u Skupštini Srbije održi sednica o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i rezolucije Skupštine Srbije o Vojvodine, a koje su predložili poslanici LSV. 
Govori | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina je žrtva beogradskog centralizma

Pitanje autonomije Vojvodine je suštinski pitanje demokratije u Srbiji. Nezavisna država Vojvodina ne može da postoji. Vojvodina može postojati kao politička zajednica samo u složenoj Republici Srbiji, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook