Vlast da prestane sa pritiskom na medije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 11. 01. 2019. | Komentara: 0

Vlast da prestane sa pritiskom na medije

Novi Sad, 11. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se protivi pritisku vlasti na medije, gde oni koji prihvataju ulogu servisa vlasti zasipaju građane lažima i poluistinama, dok oni mediji koji odbiju poslušničko izveštavanje doživljavaju najbrutalniju satanizaciju i svakakve vrste opstrukcije.

LSV

Istraživanja koja su pokazala da je u tri prorežimska tabloida, na prednjim stranama, objavljeno više od 700 lažnih vesti, samo u toku prošle godine, govore o veličini i težini pritiska cenzure i što je još simptomatičnije, sve prisutnije autocenzure. 

Neodoljiva želja vlasti da kontroliše svaku javno izgovorenu reč i spreči svaku kritiku svog rada pokazala se i kroz, još uvek potpuno nerazjašnjenu, ali svima jasnu, kupoprodajnu avanturu između Kopernikusa, Telekoma i televizija Prva i O2.  

Uvereni da je posao sumnjiv, u NUNS-u i pojedinim nevladinim organizacijama tražili su brzu istragu i upozorili da je na delu dalje urušavanje medijskih sloboda i medijskog pluralizma. Od istrage su dobili samo odgovor ministra kulture Vladana Vukosavljevića da je „kupovina televizija O2 i Prva obavljena u skladu sa zakonom“. 

Zastrašivanje i sluđivanje javnog mnjenja lavinom bombastičnih vesti koje najavljuju ratove, atentate i katastrofe, kao pomoć u učvršćivanju vlasti, nije svojstvo demokratskih sistema vlasti i ako vladajući režim pretenduje da nosi taj epitet mora dozvoliti medijima da rade svoj posao na profesionalan način.


Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena SubotićDogađaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV zatražio da se novi most zove Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine podneo je inicijativu,  povodom 75 godina od oslobođenja, da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra. Inicijativa da se novi most nazove po Danu oslobođenja Novog Sada podneta je Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook