Vlast u Zrenjaninu pravi lakrdiju od Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 19. 03. 2013. | Komentara: 0

Vlast u Zrenjaninu pravi lakrdiju od Skupštine

ZRENJANIN - Ni osam meseci nije bilo dovoljno vladajućoj koaliciji koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i neki odbornici, koji su pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima promenili svoja stranačka uverenja, da počnu da se bave rešavanjem problema u Zrenjaninu i prigradskim naseljima - ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Dragan Nedeljkov.

LSV

Stranke na vlasti ne brinu o potrebama običnih ljudi


On je dodao da je prekinuta šesta sednica Skupštine Zrenjanina, koja je započeta u petak, pokazala da stranke na vlasti još uvek nisu namirile svoje kadrovske apetite, pa se o potrebama običnih ljudi na ovim prostorima i ne razgovara, a kamoli nešto radi.

- Amaterski pripremljena sednica je bila osuđena na potpuni fijasko. Mada su prelaskom dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara obezbedili stabilnu većinu, SNS i SPS, zbog nesuglasica u koaliciji, ipak nisu mogle da završe sednicu - rekao je Nedeljkov. On je istakao da je lakrdija od sednice počela kada su na zahtev predsednika GrO LSV Zrenjanin Dejana Čapoa da neko odgovara za nezakonite odluke većine kojima su odbornicima Tiboru Vašu i Goranu Kauriću oduzeti mandati, ponuđeni smešni odgovori.

- Pokazalo se da većina, koju čine odbornici okupljeni oko SNS i SPS, i pored svih predizbornih poruka o profesionalnosti, poštenju i odgovornosti, upravo za to najmanje mari. Tvrdili su da su preuzeli vlast i odgovornost, ali mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ističemo da su vlast preoteli, a odgovornost im je poslednja briga - naglasio je

Više od 30 tačaka nije bilo pripremljeno

Nedeljkov je dodao i da je neshvatljivo da se zbog nepripremljenosti čak preko trideset tačaka skine sa dnevnog reda skupštinskog zasedanja.

- Za nas u Ligi socijaldemokrata Vojvodine je to vrhunac neodgovornosti. Zbog međustranačkih neslaganja i sukoba nije nađeno rešenje za brojna kadrovska nameštenja. Napominjem da su stranke na vlasti između dva skupštinska zasedanja imale tri meseca, ali ni to im nije bilo dovoljno da se dogovore - upozorio je odbornik LSV u zrenjaninskoj Skupštini.

Nedeljkov je podsetio i da je jednom tačkom dnevnog reda bilo predviđeno da kancelarija Zaštitnika građana Zrenjanina dobije još jednog pomoćnika.

- Ne bi bio problem da je bilo u sali bilo koga da obrazloži predlog. Niko iz redova vladajuće većine nije znao o čemu se radi. Vrhunac je usledio kada je pred govornicu izašla zaštitnica građana izjavivši da nije obaveštena o tome da će uskoro dobiti pomoćnika - podsetio je Dragan Nedeljkov.  

(BILSV, 19.03.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook