Vojvođani podržavaju inicijativu I ti se pitaš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju inicijativu I ti se pitaš

Novi Sad, 18. novembar 2023 - Vojvođani LSV pozdravljaju inicijativu srednjoškolaca okupljenih oko udruženja „I mi se pitamo“, jer smatraju da je potrebna jaka mobilizacija mladih sa ciljem promena u državi. Bez njihovog angažmana, kao pokretača društvenih promena, teško je očekivati modernizaciju i napredak. Svaka inicijativa koja će dovesti do većeg uključivanja mladih u  politiku i društvene aktivnosti veoma je bitna i treba je podržati.

LSV

- Grupa mladih okupljena oko inicijative „I ti se pitaš“ izvrstan je način naših mladih sugrađana da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu, ali i objasne mladim ljudima koliko je bitno da glasaju i na taj način doprinesu stvaranju bolje države, u kojoj oni treba da započinju svoj odrasli život - zaključuje Dejana Đurđević, mlada aktivistkinja stranke Vojvođani LSV.

Vojvođanska sela i gradovi imaju sve manje mladih koji u njima ostaju da žive. Ili odlaze u veće gradove da budu podstanari ili robovi kredita ili u inostranstvo da svoje rođake viđaju preko Vibera. Zato je odluka svih mladih Vojvođana - ili se pitaš i menjaš okolnosti u kojima živiš ili menjaš državu u kojoj živiš.

- Mladi masovno odlaze iz Srbije i to je nenadoknadiv gubitak za svaku državu. Mladi odlaze zato što im nedostaje stabilan sistem u kom se obrazovanje, trud i rad isplate, koji će mladima pružiti sigurnost i šansu za napredovanjem. Zato je logično da je zainteresovanost mladih za politiku i generalno za društvo veoma mala, jer oni ne veruju u ovaj sistem - ističe Bojana Begović, potpredsednica Vojvođana LSV, koja je i sama aktivna članica stranke od svog punoletstva.

Za mlade Vojvođanke i Vojvođane nema lepše zemlje do vojvođanske ravnice i nema slobodnije i otvorenije zajednice od naše Vojvodine, zato će jedna od glavnih tačaka programa Vojvođana na predstojećim izborima biti usmerena upravo na jačanje ekonomije i životnih uslova koji će omogućiti mladima da ostanu da žive i rade u Vojvodini, da budu integralni deo stvaranja demokratske i ekonomski snažne zemlje.




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook